Amicitia – DOS'46 (19-27)

  • mei 23, 2015

DOS’46 heeft ook de laatste competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Vriezenveen werd degradant Amicitia aan de zegekar gebonden: 19-27. Na een eerste helft waarin DOS’46 korte metten maakte met de Twenste ploeg (ruststand 7-15) vielen de Nijeveners in de tweede helft ver terug en maakten in het tweede deel van het duel evenveel goals als de tegenstander (12 om 12). De ruime zege kwam dus voort uit het goede spel van de eerste helft.

DOS’46 reisde alleen met de acht basisspelers af naar Vriezenveen. Daar DOS’46 2 op het zelfde tijdstip in Groningen een kampioenswedstrijd speelde, lagen alle prioriteiten dus bij de reserves. Ook assistent trainer Haralt Lucas was naar het hoge Noorden afgereisd om Roelof Koopmans aldaar bij te staan. De wisselspelers van DOS’46 1 werden geleverd door het derde team van de Nijeveners, waarin ook Jiska Sinnema normaalgesproken haar speelminuten maakt. Dit keer kreeg Sinnema als basisspeelster van DOS’46 1 zeventig minuten speeltijd van trainer-coach Daniël Hulzebosch, op de plek van de geblesseerde Maaike Steenbergen.

Hulzebosch had Sinnema naast haar naamgenoot, Nynke Sinnema, gepositioneerd in de eerste aanval. Het vak werd gecompleteerd door de heren Jelmer Jonker en Marco Zegwaard. In de eerste verdediging begonnen Loes Blacquière, Geertje Hoekstra, Bastiaan Nijmeijer en Harjan Visscher.

DOS’46 opende de score door Jiska Sinnema, die met een doorloopbal liet zien nog altijd met de top mee te kunnen. Amicitia maakte gelijk gevolgd door een afstandstreffer van Geertje Hoekstra. Het was Harjan Visscher die vervolgens het eerste gaatje sloeg (1-3) maar Amicitia haakte op 3-3 en 4-4 gewoon weer aan. In de fase die volgde wisten de Nijeveners echter wel definitief afstand te nemen en zo versprong de stand op het scorebord via 4-7 naar 5-10, 6-13 en 7-15 wat ook de ruststand betekende.

Het tweede bedrijf begon goed voor DOS’46. Het was Geertje Hoekstra die met haar vierde doelpunt de 7-16 liet aantekenen. Op 9-19 en 10-20 was het verschil tussen beide ploegen het grootst maar DOS’46 was niet bij machte het goede spel uit de eerste helft een vervolg te geven. Amicitia scoorde rustig mee met de Nijeveners en was zelfs in staat weer iets van de opgelopen achterstand af te snoepen: 13-20. Dichterbij dan 18-23 kwamen de Vriezenveners echter niet en zo boekte DOS’46 met 19-27 toch nog een redelijk eenvoudige zege in dit laatste competitieweekend.

Doelpunten DOS’46:

Jelmer Jonker 5, Jiska Sinnema 5, Geertje Hoekstra 4, Harjan Visscher 4, Nynke Sinnema 3, Marco Zegwaard 3, Bastiaan Nijmeijer 2 (2) en Loes Blacquière 1.

 

Kampioenschap DOS’46 2

DOS’46 2 wist in Groningen de kroon op een fantastisch seizoen te zetten. Het won met 9-16 van Nic./Alfa-college 3 en kon de champagne ontkurken. Het kampioenschap én de promotie naar de Reserve Ereklasse zijn een feit! Na het ongeslagen kampioenschap in de zaal is dit een prestatie van formaat. De felicitaties voor spelers en staf zijn dan ook meer dan verdiend!

 

Kruisfinaleplek DOS’46 A1

Naast de successen van onze A-selectie was er ook goed nieuws van het juniorenfront. DOS’46 A1 verloor weliswaar in Sassenheim van naaste concurrent TOP/Quoratio A1 (22-18) maar het onderling resultaat tussen deze beide ploegen viel in het voordeel van de Nijeveense talenten uit. Hierdoor heeft DOS’46 A1 zich geplaatst voor de play-off voor een plek in de juniorenfinale. Tegenstander in deze kruisfinale, die uit één wedstrijd zal bestaan, is verliezend zaalfinalist DeetosSnel A1 uit Dordrecht. Aankomende zaterdag, 6 juni, komen beide ploegen op een nader te bepalen tijdstip tegen elkaar in actie in Dordrecht. Meer info volgt t.z.t