Filmpremière LEAGUE

  • mei 17, 2015

Filmpremière LEAGUE – DOS’46 in het zaalseizoen 2014-2015

November 2014. Het zijn spannende tijden in het Drentse Nijeveen. De plaatselijke korfbaltrots DOS’46 is in 2012 van het hoogste toneel verdwenen en daarmee kwam definitief een einde aan een gouden periode van het roodzwarte korfbalbolwerk. In het seizoen 2012-2013 was de viervoudig zaalkampioen dichtbij een directe terugkeer naar het hoogste niveau, maar op de drempel  van de Korfbal League werd de formatie van coach Herman van Gunst pootje gelicht. Nadat het seizoen 2013-2014 uitging als een nachtkaars, staan nu Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas voor de uitdaging om de felbegeerde promotie af te dwingen. Is driemaal scheepsrecht? En wat als het opnieuw niet lukt? Zoeken de groeibriljantjes hun heil dan elders en is de Korfbal League dan voorgoed uit zicht?

LEAGUE is een documentaire van Lennart Nooren en Roelof Jan Vochteloo, mede mogelijk gemaakt door Toyota Van der Linde Meppel. Nooren en Vochteloo volgen het vlaggenschip binnen en buiten de lijnen en spreken met insiders over het DOS’46 van toen en nu. LEAGUE is een film over ambities en eendracht, hoop en vrees, vreugde en verdriet. LEAGUE is een uniek kijkje achter de schermen van een roemruchte korfbalclub en een must see voor elke sportliefhebber.

Première: 6 juni – 20.30 uur – Sportpark Tussenboerslanden – Nijeveen  – aansluitend feestavond

Filmposter zonder aankondiging