DOS'46 – Wageningen (26-11)

• mei 17, 2015

DOS’46 heeft in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen weinig heel gelaten van tegenstander Wageningen. Op sportpark Tussenboerslanden werd het zaterdagmiddag 26-11, na een 16-6 ruststand. Wageningen had eigenlijk vanaf het begin weinig in te brengen tegen de ploeg van het trainersduo Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. Daarin lieten de Nijeveners zien over veel meer scorend vermogen te beschikken dan de ploeg uit Wageningen. De supporters kregen zo in de laatste wedstrijd van dit seizoen in Nijeveen een vlot combinerend DOS’46 te zien. DOS’46 rest nu nog één wedstrijd; volgende week sluit de ploeg de competitie af met een uitwedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Amicitia.

Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas startten de wedstrijd met in hun eerste aanval Jelmer Jonker, Marco Zegwaard, Rosemiek Harrewijn en Nynke Sinnema. In de verdediging posteerden zij Bastiaan Nijmeijer, Casper Boom, Loes Blacquière en Geertje Hoekstra. In de tweede minuut opende Nynke Sinnema de score van afstand. Wageningen wist vlak daarna langszij te komen, maar 1-1 was gelijk ook de laatste keer dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Daarna was het vooral DOS’46 wat de klok sloeg. Via 3-1 en 5-2 begon bij 6-3 voor DOS’46 het serieuze werk. De thuisploeg scoorde maar liefst acht keer op rij, wat leidde tot een tussenstand van 14-3. De doelpunten in deze periode kwamen van Jelmer Jonker (2x), Bastiaan Nijmeijer (2x), Casper Boom, Marco Zegwaard (2x) en Geertje Hoekstra. Voor rust scoorde DOS’46 nog tweemaal (Casper Boom en Marco Zegwaard) en Wageningen nog driemaal. Zodoende klonk het rustsignaal bij 16-6.

Hiermee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Voor wie hier op dat moment nog aan twijfelden, zorgden Geertje Hoekstra en Bastiaan Nijmeijer voor 17-6 en 18-6. Tussendoor miste Wageningen een strafworp.  Een minuut later deed Marco Zegwaard hetzelfde aan DOS’46-zijde. Het weerhield de Nijeveners er echter niet van de lijn door te trekken en zelfs het verschil nog uit te breiden. Bij een stand van 23-10 kwam Fenna de Jong in het veld voor Rosemiek Harrewijn en nam Marieke Klaver de plek in van Nynke Sinnema.

Na de 24-10 van Marco Zegwaard vonden er ook bij de heren twee wissels plaats. Jesse de Jong kwam in het veld voor Bastiaan Nijmeijer, Max Malestein verving Casper Boom. Geertje Hoekstra zorgde van afstand voor 25-10 en na de 25-11 van Wageningen bepaalde invalster Fenna de Jong met een doorloopbal de eindstand op 26-11.