DOS'46 – HKV/Ons Eibernest (20-10)

  • mei 15, 2015

Nadat DOS’46 op Hemelvaartsdag Groen Geel aan de kant had geschoven deed het zaterdag opnieuw zijn sportieve plicht door te winnen van HKV/Ons Eibernest. Op sportpark Tussenboerslanden waren de Nijeveners, die alleen in theorie AW.DTV nog van promotie kunnen afhouden, met 20-10 te sterk voor de nummer zes van de ranglijst. Het verschil werd in de beginfase al gemaakt. Na 26 minuten stond het 8-0 en was duidelijk dat de punten in Nijeveen zouden blijven.

DOS’46 startte net als in Wormer zonder de geblesseerde Sven Jonker en Harjan Visscher. Coach Daniël Hulzebosch moest het ook doen zonder Maaike Steenbergen, die tegen Groen Geel was uitgevallen met een enkelblessure. Om DOS’46 2, dat kans heeft op het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse B, zoveel mogelijk te ontlasten, speelde DOS’46 in een ongebruikelijke opstelling. De eerste aanval werd gevormd door Jelmer Jonker, Marco Zegwaard, Nynke Sinnema en Anique Steenbergen. In de eerste verdediging trad oudgediende Casper Boom aan naast Bastiaan Nijmeijer, Loes Blacquière en Geertje Hoekstra.

DOS’46 was veel te sterk voor de gasten uit Den Haag en ging de rust in met een 12-2 voorsprong. De mooiste treffer van de wedstrijd kwam in die eerste helft op naam van Nynke Sinnema, die een fraaie aanval – met enkele technische hoogstandjes – koelbloedig afrondde.

‘Goed gedaan’
In de tweede helft , die een meer gelijkopgaand karakter kende, bracht Hulzebosch Fenna de Jong, Max Malestein, Marieke Klaver en Jesse de Jong nog binnen de lijnen. Via 15-5 werd het uiteindelijk 20-10 voor de roodzwarten. Hulzebosch was na afloop tevreden over de prestatie van zijn team. “Zowel de basisspelers als Casper en Anique én de invallers hebben het vandaag gewoon goed gedaan.”

DOS’46 speelt 23 mei de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Wageningen. Een week later sluiten de Nijeveners de competitie in Vriezenveen af tegen Amicitia.

DOS’46 2 wist zaterdag ook te winnen. Tegen de reserves van HKV/Ons Eibernest werd het na een moeizame wedstrijd 16-12. De ploeg van coach Roelof Koopmans heeft met nog twee wedstrijden te spelen één punt voorsprong op nummer twee KZ/Hiltex.

Doelpunten DOS’46
Casper Boom 4, Loes Blacquière 4, Nynke Sinnema 4, Marco Zegwaard 3, Jelmer Jonker 2, Bastiaan Nijmeijer 2, Anique Steenbergen 1