AW.DTV – DOS'46 (22-19)

  • mei 3, 2015

DOS’46 heeft zich tegen AW.DTV niet kunnen revancheren voor de verloren hoofdklassefinale in de zaal. Het moest de punten zaterdag laten aan de Amsterdamse koploper in de Hoofdklasse B. De ploeg van het trainersduo Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en zag – na een ruststand van 10-9 – AW.DTV in de tweede helft steeds verder weglopen. Het verschil liep op tot maar liefst vijf punten. DOS’46 deed daarna nog wel iets terug, maar echt spannend werd het niet meer. Het eindsignaal klonk bij 22-19.

DOS’46 startte de uitwedstrijd met in de aanval Marco Zegwaard, Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema. Aan de andere kant was er wederom een basisplaats ingeruimd voor Bastiaan Nijmeijer, die nog altijd de geblesseerde Sven Jonker vervangt. Nijmeijer vormde samen met Jelmer Jonker, Maaike Steenbergen en Loes Blacquière het eerste verdedigingsvak. Geertje Hoekstra gaf direct haar visitekaartje af en zorgde voor 0-1. Later zou blijken dat dit de enige voorsprong van DOS’46 in de hele wedstrijd zou zijn. Het was zeker niet het laatste wapenfeit van Geertje Hoekstra. Zij liet in de wedstrijd tegen AW.DTV in totaal vijf treffers noteren.

De Amsterdammers maakten gelijk (1-1) en namen gedurende de hele eerste helft telkens een minimale voorsprong. Driemaal werd het verschil twee punten (6-4, 9-7 en 10-8) waarna het rustsignaal klonk bij 10-9 in het voordeel van AW.DTV. Na de thee nam AW.DTV direct weer het heft in handen en liep weg naar 13-9. Jelmer Jonker kon daar als eerste iets voor DOS’46 tegenover stellen (13-10), maar de ploeg uit de hoofdstad liet de Nijeveners aanvankelijk niet nog dichterbij komen en zorgde voor 14-10. Even leek er weer hoop toen de voor Marco Zegwaard in het veld gekomen Max Malestein en Harjan Visscher het verschil terugbrachten tot twee punten (14-12). Daarna liep de thuisploeg echter overtuigend weg naar 17-12. Het gat werd tot driemaal toe vijf punten: 18-13, 19-14 en 20-15. DOS’46 deed nog wel iets terug, maar verder dan 20-17 en 21-18 liet AW.DTV het team uit Nijeveen niet komen. Het eindsignaal klonk bij 22-19.

Tegenover RTV Drenthe liet trainer Daniël Hulzebosch weten dat DOS’46 in zijn ogen zaterdag de veldtitel verspeeld heeft.

Foto’s van de wedstrijd AW.DTV – DOS’46 zijn gemaakt door fotograaf Stef Hoogendijk en te vinden op zijn website.