Meimaand = Emballagemaand!

  • april 27, 2015

In samenwerking met Albert Heijn Meppel en Albert Heijn Havelte hebben Janco Schiphorst en Sven Bentum een actie opgezet om zoveel mogelijk lege flessen in te zamelen met de bedoeling een bijdrage te leveren aan het nieuwe kunstgrasveld van DOS’46. De actie bestaat uit twee onderdelen die de hele maand mei in de spotlight zullen staan.

Bonnetjes inzamelen
In beide winkels staat bij de flessenband een paal waarin iedere klant hun flessenbon kan deponeren. Bij deze paal hangt een flyer met daarop de uitleg van de hele kunstgrasactie. Deze worden de hele maand mei gebruikt.

Flessen inzamelen
Onder aanvoering van de A-junioren van DOS’46 worden er zoveel mogelijk lege flessen ingezameld. De datum wanneer de A-junioren langs de deuren in Nijeveen gaan is: 10 en 11 juni. Er wordt verwacht van de A-junioren dat zij op tenminste één avond helpen met inzamelen. Op deze twee avonden kunnen alle A-junioren ook bonnetjes van ingeleverde flessen inleveren.

Daarnaast kan iedereen vanaf 1 mei flessen inleveren bij de containers die op vier locaties in Nijeveen zijn neergezet:
Commissaris Gaarlandtschool
Peter van der Linde (Tankstation Nijeveen)
Janco Schiphorst (Weidelint 66)
Veldkantine DOS’46

Resultaat
Alle ingezamelde flessen worden ingeleverd bij Albert Heijn Meppel en Albert Heijn Havelte. De opbrengsten komen volledig beschikbaar voor het nieuwe kunstgrasveld.