Tweemaal Zes – DOS'46 (17-26)

• april 26, 2015

Het is DOS’46 gelukt de winstreeks voort te zetten. In Maartensdijk werd Tweemaal Zes verslagen met 17-26 en daarmee blijft het kampioenschap in zicht.

De opstelling was hetzelfde als die van vorige week, toen DOS’46 in de eindfase nog wist te winnen van streekgenoot SCO. Bastiaan Nijmeijer nam de plaats in van de nog geblesseerde Sven Jonker. Samen met Jelmer Jonker, Maaike Steenbergen en Loes Blacquiere vormden zij de eerste verdediging. In de aanval startten Marco Zegwaard, Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema.

Het duel kwam al snel op gang. Na 3 minuten stond het 2-1 voor de thuisploeg. Aan de doelpuntloze fase hierna wist Jelmer Jonker als eerste een einde te maken. Samen met Harjan Visscher en Nynke Sinnema zorgde hij voor de voorsprong, die vanaf toen al niet meer uit handen werd gegeven: 2-4. In de eerste helft waren het vooral de dames die de leidende rol innamen. Via een doelpunt van Geertje Hoekstra en het tweede doelpunt van Nynke Sinnema weet de ploeg van Daniël Hulzebosch een groter gat te slaan (3-7). Tweemaal Zes bleef daarna nog goed bij (5-9), totdat Maaike Steenbergen met twee doelpunten aan wist te geven goed in vorm te zijn: 5-11. Het was uiteindelijk de ploeg uit Maartensdijk die de ruststand mocht bepalen op 7-13.

Waar het in de eerste helft vooral de dames waren die de wedstrijd leidden, waren het nu de heren die deze rol overnamen. Harjan Visscher wist de tweede helft te openen (7-14). Even leek het erop dat Tweemaal Zes terug zou komen. Van zeven verschil werd de stand verkleind tot een krappe vier verschil (11-15). Pas in de laatste tien minuten wisten de rood-zwarten het publiek te overtuigen van een overwinning. Het was Marco Zegwaard die de hoofdrol hierbij wist te nemen. Goed voor vier doelpunten in deze fase breidde hij de stand uit tot 17-25, terwijl Bastiaan Nijmeijer er in de laatste minuut een einde aan mocht breien: 17-26.

Hiermee blijft DOS’46 kans houden op het kampioenschap, dat dan leidt tot promotie naar de hoogste klasse op het veld: de Ereklasse. Voor nu is Hoofdklasse B nog even het toneel waarop de Nijeveners moeten strijden. Volgende week gaat DOS’46 op bezoek bij de koploper: AW.DTV.