Kampioenen bij DOS’46

  • april 9, 2015

Nu het zaalseizoen ten einde is kunnen we de balans opmaken. De afgelopen korfbalcompetitie heeft onze club zeven kampioenen opgeleverd. Naast de kampioenschappen van DOS’46 1 en 2 (ongeslagen) stonden ook de F2, E4, C2 en A3 op het hoogste podium. Een combi-kampioenschap was er ook voor het eerst. Het team DOS’46/KIOS 7, samengesteld uit spelers van beide clubs, werd in hun eerste seizoen meteen kampioen.

DOS’46 F2
De jongste kampioenen zitten in DOS’46 F2. Deze ploeg moest in de allerlaatste wedstrijd met concurrent Noordenveld uitmaken wie er kampioen werd. DOS’46 F2 trok aan het langste eind en werd bij Noordenveld kampioen. Een knappe prestatie van deze jonge ploeg die onder leiding staat van international Iris Hulzebosch. DOS’46 F2 scoorde gedurende het seizoen maar liefst 118 doelpunten.

DOS’46 E4
DOS’46 E4 van Emiel Katoele, Jesse van der Linde en Mariska Smeenge heeft dit zaalseizoen geen enkele wedstrijd verloren. Hun grootste overwinning was 25-1. DOS’46 E4 heeft dan ook het maximale aantal wedstrijdpunten behaald. Het team heeft 117 doelpunten gescoord en slechts 28 doelpunten tegen gehad. Een hele knappe prestatie van DOS’46 E4.

DOS’46 C2
Ook de ploeg van Harry Nobbe en Kelvin Borrink, DOS’46 C2, werd kampioen. DOS’46 C2 kende een spannend seizoen met één gelijkspel en één verliespartij tegen SDO C1 (nummer 2), waar overigens in de return van gewonnen werd. De grootste overwinning van DOS’46 C2 was 5-17 tegen EKC 2000 C2. DOS’46 C2 heeft 99 doelpunten gemaakt en 52 doelpunten tegen gehad.

DOS’46 A3
Een ploeg die vorig jaar ook al kampioen werd is DOS’46 A3. Dit team kende een spannend seizoen want niet alle wedstrijden werden gewonnen. Zo werd er verloren van ZKC’19 A2 (12-7) en van RoReKo A1 (10-15). Tijdens een midweekse inhaalwedstrijd werd het kampioenschap binnengehaald met een 8-15 overwinning. De grootste overwinningen van het team werden geboekt tegen Meko’74 A1: 11-23 en 20-11. DOS’46 A3 heeft in totaal 158 doelpunten gemaakt en 116 doelpunten tegen gehad.

DOS’46/KIOS 7
Het eerste seizoen waarin DOS’46 en KIOS (Ruinerwold) gezamenlijk teams leveren is meteen een succesvol seizoen gebleken. Van de twee combi-ploegen die uitkwamen in de competitie werd er meteen al één kampioen: DOS’46/KIOS 7. Het team, dat alle thuiswedstrijden afwerkte in de sporthal De Eendracht, verloor slechts één duel en werd zodoende met 18 wedstrijdpunten kampioen in de reserve 5e klasse F.

A-selectie DOS’46
De promotie naar de Korfbal League, die DOS’46 1 afgelopen weekend bewerkstelligde, vloeide voort uit het kampioenschap van de Hoofdklasse A. Dit kampioenschap werd, ondanks twee verliespartijen, al in een vroeg stadium bereikt. Een ongeslagen kampioen was er ook: DOS’46 2. En door de promotie van DOS’46 1 naar de Korfbal League mag ook DOS’46 2 volgend seizoen in de hoogste reserve klasse laten zien wat het waard is. Een terechte beloning voor een ploeg die bulkt van jong talent!

DOS’46 is trots op al haar kampioenen en feliciteert spelers en begeleiding van harte met deze mooie resultaten.