DOS'46 – SCO (21-19)

• april 8, 2015

DOS’46 is het tweede gedeelte van de veldcompetitie begonnen met een overwinning. Thuis werd streekgenoot SCO uit Oldeholtpade met 21-19 verslagen. In een wedstrijd waarin de rood-zwarten de boventoon voerden maar nooit een beslissend gat konden slaan, bleek DOS’46 toch over de langste adem te beschikken door in de laatste paar minuten de overwinning naar zich toe te trekken. Door deze overwinning houdt DOS’46 in de Hoofdklasse B aansluiting met koploper AW.DTV.

De Nijeveners hadden na de lange zaalcompetitie, die werd afgesloten met promotie naar de Korfbal League, weinig voorbereidingstijd op het veld. Na een week rust verliep de voorbereiding van DOS’46 rommelig doordat een vijftal spelers namens Jong Oranje uitkwamen op het UKWC in Engeland. Ideaal was het dus allemaal niet voor trainer-coach Daniël Hulzebosch, die ervoor gekozen had Bastiaan Nijmeijer op de plaats van de geblesseerde Sven Jonker te positioneren. Nijmeijer startte samen met Jelmer Jonker, Loes Blacquière en aanvoerster Maaike Steenbergen in de eerste aanval. De eerste verdediging werd gevormd door Harjan Visscher, Marco Zegwaard, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema.

Het duel kwam langzaam op gang. Beide ploegen hadden duidelijk even tijd nodig om het vizier op scherp te stellen. Het was Jelmer Jonker die na ruim drie minuten het eerste doelpunt noteerde. Na de gelijkmaker van SCO was het Harjan Visscher die DOS’46 weer op voorsprong zette. Ook nu haakten de West-Stellingwervers aan en namen zelfs een voorsprong: 2-3. Jelmer Jonker trok met zijn tweede doelpunt de stand echter weer gelijk en Geertje Hoekstra schoot de Nijeveners daarna weer naar een voorsprong: 4-3. Maar na twee goals van SCO waren de rollen binnen enkele minuten omgedraaid: 4-5. Tot een stand van 6-6 leidde SCO de dans maar kwam DOS’46 steeds weer langszij. Op dat moment werd de zieke Marco Zegwaard vervangen door Max Malestein. Er waren toen 27 minuten gespeeld. De wissel miste z’n uitwerking niet want voor het eerst wisten de rood-zwarten een klein gaatje te slaan: 8-6 door doelpunten van Maaike Steenbergen en Jelmer Jonker. Na de 8-7 van SCO was het Harjan Visscher die de ruststand bepaalde op 9-7.

Na de thee eenzelfde beeld. Het verschil tussen beide ploegen schommelde steeds tussen één of twee doelpunten in het voordeel van DOS’46. Maar op 12-12 kwamen de blauwhemden weer langszij en had DOS’46 grote moeite om weer een gaatje te slaan. Het lukte Geertje Hoekstra, halverwege de tweede helft, de 15-13 aan te tekenen en zodoende hadden de Nijeveners weer een iets grotere marge. Het uitbreiden van die marge wilde echter niet lukken en op 16-16 was daar toch weer de gelijkmaker van SCO. Er ontspon zich een spannend slot. Via 17-16 en 17-17 schoten Max Malestein en Nynke Sinnema DOS’46 weer naar een voorsprong van twee punten: 19-17. Er waren toen nog zeven minuten te spelen. Maar SCO wist niet van opgeven en knokte zich nog één keer terug: 19-19. Het was een laatste stuiptrekking want met twee puntgave treffers gooide topscorer Harjan Visscher de wedstrijd op slot. Met 21-19 was de winst voor DOS’46 en is het nog steeds in de race voor het kampioenschap op het veld in de Hoofdklasse B.