Ga staan als je voor DOSSIE bent!

  • april 7, 2015

Zaterdag 4 april, het is de dag waarop het moest gebeuren. Na de verloren finale was daar de herkansing voor promotie tegen OVVO. De eerste wedstrijd, uit bij OVVO, werd gewonnen. Na die wedstrijd was daar de enorme ontlading en de bevestiging dat we OVVO aankonden. Maar het moest allemaal nog wel ‘even’ gebeuren. In de aanloop naar de wedstrijd, was er al enorm veel aandacht voor onze mooie club. RTV Drenthe ging de wedstrijd, net als de finale, live uitzenden en de Eendracht was binnen no-time uitverkocht. Als selectie stond ons nog maar 1 ding te wachten, winnen en promoveren naar de korfballeague.

Op het moment dat wij als spelers en begeleiding de hal binnenkomen is deze nog helemaal leeg. Zelfs zonder al het publiek zag de hal er al fantastisch uit. Alle spandoeken gemaakt door de Grifteside en onze eigen jeugdteams hingen er weer strak bij. Als dan om half 7 de hal open gaat voor het publiek, duurt het maar even en alle plekken zijn al bezet. Als spelers beginnen we aan onze vaste warming-up. Vlak voor de wedstrijd nog even naar het verzorgingshok om ons rood zwarte tenue compleet te maken en te luisteren naar de laatste aanwijzingen van Daniël. Voordat we de hal in stappen nog even: ONE, TWO, THREE DOSSIE!

Op het moment dat we het verzorgingshok uitstappen is de sfeer geweldig. De Grifteside gaat als vanouds tekeer en het beeld van alle rode lichtjes in een donkere sporthal is iets om niet snel te vergeten. We lopen onder luid gejuich naar de hoek voor de presentatie. Na de presentatie begint de Grifteside te zingen: “Ga staan als je voor DOSSIE bent”. Bijna de hele hal gaat staan en dat geeft een geweldig gevoel. De Eendracht, De Hel van Nijeveen, is voor dit weekend even DE korfbaltempel van Nederland.

Tijdens de hele wedstrijd wordt er voor ons gezongen, geklapt en gejuicht. Dit geeft zo’n energie aan de spelers in het veld, dat is niet te beschrijven. Met behulp van de steun van het publiek weten we de wedstrijd in de tweede helft naar ons toe te trekken. Op het moment dat je twee minuten voor tijd 4 punten los staat kan het genieten al een beetje beginnen. De supporters vieren feest en iedereen in de hal gaat staan. Dan gaat die zoemer en op dat moment barst het feest pas echt los. De vloer in De Eendracht veranderde binnen no-time in rood zwarte kleuren met allemaal springende, feestende en knuffelende mensen, ECHT ZO GAAF! Je zag de ontlading bij zo veel mensen. HET IS ONS GELUKT DOS’46!! En we hebben het met z’n allen gedaan, ook de (trainings)staf van vorig jaar mogen we niet vergeten. De hele club heeft kei hard gewerkt om dit doel te bereiken en daar worden we nu voor beloond.

Namens de hele selectie van DOS’46 willen dan ook alle supporters, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die hoe dan ook betrokken is bij de club bedanken voor dit fantastische jaar. Echt super wat jullie allemaal voor werk hebben verricht en nog steeds verrichten. Zonder jullie hadden wij dit nooit kunnen doen. Het is dan ook echt een promotie die iedereen binnen onze club verdiend!!

Korfbal League, HERE WE COME!!!