Oranje U19 wereldkampioen

  • april 6, 2015

Het Nederlands team U19, met Iris Hulzebosch in de gelederen, is in Leeuwarden wereldkampioen geworden. De ploeg van Leon Simons versloeg in de finale de Belgische leeftijdsgenoten na een moeizame start uiteindelijk met 13-19.

Oranje had zich zonder veel moeite geplaatst voor de eindstrijd. België had het lastiger. De ploeg speelde gelijk tegen Portugal en had het in de halve finale lastig tegen Chinees Taipei. De Belgen begonnen goed aan de finale en bleven Nederland lang bij. Bij rust stond Oranje voor met 5-7. Na 5-8 kwamen de zuiderburen nog terug tot 8-9 maar daarna moest België de tegenstander toch laten gaan. Via 11-17 werd het uiteindelijk 13-19.

Iris Hulzebosch maakte in de finale een invalbeurt en kreeg van Leon Simons 15 minuten speeltijd. Gedurende het hele toernooi maakte de DOS-speelster 12 doelpunten. Iris, gefeliciteerd met deze prachtige prijs op je erelijst!