DOS'46 – OVVO/De Kroon (20-15)

• maart 29, 2015

“DOS’46 met één been in korfbalfinale”, zo luidde de titel van het Dagblad van het Noorden afgelopen week. Eindelijk kon DOS’46 in eigen huis laten zien wat ze in petto hadden. De Eendracht, de plek waar DOS’46 afgelopen seizoen ongeslagen was, was voor één avond de korfbaltempel van Nederland. Meer dan duizend supporters waren getuige van een entourage die nog nooit zo hecht en sportief was. OVVO/De Kroon werd verslagen met 20-15.

DOS’46 begon in de bekende opstelling: Sven en Jelmer Jonker, Maaike Steenbergen en Loes Blacquiere vormden de eerste aanval. De verdediging bestond uit Harjan Visscher, Marco Zegwaard, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema.

Eerste helft
Een sfeer om verliefd op te zijn en een 3-0 voorsprong na enkele minuten zorgden voor een goede start van de wedstrijd. Enkele minuten daarna zou het echter 5-7 staan. Henk Fokker en Naomi Zuidweg bleken in deze fase goed op dreef te zijn en hielpen de ploeg van Jennifer Tromp naar een voorsprong. DOS’46 had moeite om terug te komen in de wedstrijd. Ondanks de vele doelpuntloze aanvallen van OVVO/De Kroon kon DOS’46 maar moeilijk langs zij komen. Pas vlak voor rust konden Harjan Visscher en Marco Zegwaard zorgen voor 8-8. De andere offensieven van DOS’46 –Jelmer Jonker en Loes Blacquiere– zorgden nog voor een voorsprong van 10-8, waardoor DOS’46 positief de rust in kon luiden.

‘Zoeken naar een uitweg’
Terwijl Harjan Visscher na rust meteen de 11-8 wist te scoren, begon Jennifer Tromp (OVVO/De Kroon) te zoeken naar een uitweg. Martijn Roos (tegen Jelmer Jonker) werd vervangen door Gert Vader en híj werd vooral gepositioneerd in aanvallende functie, in de hoop dat hij de ploeg uit Maarssen weer iets terug kon laten lopen. Het foutloze verdedigen van Jelmer Jonker leidde ertoe dat hij geen enkel doelpunt tegen kreeg in deze wedstrijd, terwijl OVVO/De Kroon het vooral van deze mensen moest hebben. Martijn Roos scoorde vorige week nog zeven doelpunten, Gert Vader vier. Ook Anouk Haars, uitstekend verdedigd door Nynke Sinnema, wist in deze wedstrijd geen doelpunt te maken. De belangrijke vrouw bij OVVO/De Kroon in de tweede helft was Rosanne Wolvens. Zij bracht haar ploeg na twee doelpunten weer op gelijkstand: 12-12. Marco Zegwaard werd gepasseerd door Stijn van de Vegt, die de Maarssenaren dan weer even laat ruiken aan de voorsprong (12-13). Het was dan de taak van Daniël Hulzebosch om de ploeg weer ‘op de rit’ te krijgen. En dat lukte. Jelmer Jonker wist op dit belangrijke moment twee kansen te benutten (16-14). Onder toeziend oog van de meer dan duizend supporters was er bij het maken van de 17-14 door Nynke Sinnema geen andere optie meer mogelijk: DOS’46 zou terugkeren naar de Korfbal League. Doordat Gert Vader niet wist te scoren, werd hij weer teruggehaald naar de kant en vervangen voor José Alvarez. Ook hij kon niets meer veranderen aan het verschil doordat de ploeg van Daniël Hulzebosch bleef scoren. De eindstand 20-15 heeft er toe geleid dat DOS’46 volgend jaar terugkeert in de Korfbal League.

The ‘rood’ to the Korfbal League is geslaagd.

Doelpuntenmakers DOS’46: Jelmer Jonker 5, Sven Jonker 4, Maaike Steenbergen 3, Harjan Visscher 3, Marco Zegwaard 2, Loes Blacquiere 1, Geertje Hoekstra 1, Nynke Sinnema 1.

Media:
Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Henk Slagter.
Klik hier voor de foto’s van Herry Borrink.
Klik hier voor het verslag (inclusief interviews) van RTV Drenthe, die als ‘mediapartner’ ook live aanwezig was.
Klik hier voor het verslag (inclusief foto’s) van de Meppeler Courant.

Klik hier voor de foto’s van Marco Spelten (Actiefotografie).

Klik hier voor een samenvatting van de goals en sfeerbeelden.

Klik hier voor de beelden van de complete wedstrijd gefilmd door DOS’46.

Klik hier voor het interview van Sven Jonker met RTV Drenthe.

Klik hier voor het Friese interview van Nynke Sinnema met Sport in Grou TV.

Klik hier voor de foto’s van het publiek door Henk Slagter.

Klik hier voor de foto’s van de spandoeken door Henk Slagter.

Zaterdag 4 april was ook de rommelmarkt. Het was een dag waarop veel beroep werd gedaan op een groot aantal vrijwilligers. DOS’46 is ontzettend dankbaar naar iedereen die de afgelopen weken hebben geholpen bij de wedstrijden en andere activiteiten. Het is voor een club onwijs belangrijk dat deze mensen er zijn. Bedankt!