Team U19 Nieuw-Zeeland verblijft bij DOS’46

  • maart 27, 2015

Vanaf vrijdagmiddag 27 maart tot en met de ochtend van Paasmaandag (6 april) is DOS’46 gastvereniging voor het team U19 uit Nieuw Zeeland.

Het team doet in het Paasweekend mee aan het U19 KWC in Leeuwarden, dit is het grootste jaarlijkse officieuze internationale korfbaltoernooi voor jeugdlandenteams tot 19 jaar in de wereld. Het toernooi staat onder auspiciën van de IKF en duurt drie dagen. Het toernooi begint donderdagavond 4 april met een openingsceremonie. Vrijdag 3 april, zaterdag 4 april en zondag 5 april worden de wedstrijden gespeeld. Nieuw Zeeland doet voor de eerste keer mee aan dit toernooi. De dagen voorafgaand aan het toernooi zullen zij dagelijks trainen, enkele oefenwedstrijden spelen en ook wedstrijden van onze teams bekijken. Uiteraard is er ook gelegenheid om de omgeving te verkennen. Het team uit Nieuw Zeeland verblijft ruim 2,5 week in Nederland, waarvan de laatste week nabij Amsterdam wordt doorgebracht. Ook daar dragen DOS-leden een steentje bij om het verblijf tot een succes te maken. Het team bestaat uit 15 jongens en meiden en 5 begeleiders en zij verblijven bij gastgezinnen.

Wij wensen onze gasten een prettig en sportief verblijf toe en wij willen iedereen bedanken die zich inzet om dit verblijf tot een succes te maken.