GKV/Enomics – DOS'46 (22-34)

• maart 1, 2015

Na een geweldig seizoen waarin DOS’46 in geen thuiswedstrijd werd verslagen, is het de Nijeveners zaterdagavond in Gorinchem gelukt de punten uit het vuur te slepen in de eerste kruisfinale tegen GKV/Enomics. DOS’46 kwam in de eerste helft moeizaam op gang maar wist dit na rust al snel om te zetten in een grote voorsprong. GKV/Enomics werd verslagen met 22-34. Daarmee staat DOS’46 in een ‘best-of-three’ met 1-0 voor.

Aan het roer van deze wedstrijd stonden voor DOS’46 Haralt Lucas en Roelof Koopmans. Samen vervingen zij Daniël Hulzebosch, die hier zijn derde van vier wedstrijden vanaf de andere kant moest bekijken. Maaike Steenbergen bleek voor deze wedstrijd weer speelklaar en begon in de aanval met Sven Jonker, Jelmer Jonker en Loes Blacquiere. De verdediging werd gevormd door Harjan Visscher, Marco Zegwaard, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema.

In de vierde minuut van de wedstrijd was het de thuisploeg die het eerste de bal door de korf wist te gooien. Met een prachtig doelpunt was het Jelmer Jonker die snel zorgde voor een antwoord: 1-1. Beide ploegen bleven tot vlak voor rust dicht bij elkaar en het verschil werd niet groter dan één doelpunt. Bij een achterstand van 11-10 leken de Nijeveners te begrijpen dat er meer gescoord moest worden voor een overwinning. Deze achterstand werd vlak voor rust omgevormd tot een voorsprong van 12-15.

Na rust was het DOS’46 dat het beste uit de kleedkamer kwam. In een bomvolle sporthal werden de supporters binnen tien minuten een gelijk aantal doelpunten voorgeschoteld. Het Gorinchemse herenkwartet wist tot dan nog goed mee te scoren: 16-20. Tien minuten daarna was het andere koek. Maaike Steenbergen en Nynke Sinnema, in deze fase samen goed voor vijf doelpunten, breidden de voorsprong nog een stukje verder uit tot 21-30. Onder toeziend oog van de 200 uitgedoste supporters werd er door de Nijeveners een professionele eindsprint getoond die ervoor zorgde dat scheidsrechter De Visser af kon fluiten bij een 22-34 eindstand.

Doelpunten DOS’46:
Harjan Visscher 10 (2), Marco Zegwaard 4, Jelmer Jonker 4, Maaike Steenbergen 4, Loes Blacquiere 4, Nynke Sinnema 3, Sven Jonker 3 (1), Geertje Hoekstra 1, Bastiaan Nijmeijer 1.

Herry Borrink was ook bij deze wedstrijd aanwezig en maakte een mooie fotoreportage.

Volgende week ontvangt DOS’46 GKV/Enomics in de return. Bij winst plaatst DOS’46 zich voor de Hoofdklassefinale op zaterdag 21 maart. Voor de wedstrijd van aankomende zaterdag moeten kaarten vooraf gekocht worden. Meer informatie over de kaartverkoop is hier te vinden.

Klik hier voor het artikel van RTV Drenthe, inclusief interviews.