DOS'46 – SDO/VerzuimVitaal (26-14)

  • februari 15, 2015

DOS’46 heeft de reguliere competitie winnend afgesloten. In sporthal De Eendracht werd zaterdagavond SDO/VerzuimVitaal met 26-14 verslagen. Ondanks het feit dat de Nijeveners niet hun beste wedstrijd speelden, betekent de winst wel een bijzonder resultaat; DOS’46 bleef het gehele zaalseizoen in de eigen hal ongeslagen. Zaterdag werd ook de tegenstander van DOS’46 in de kruisfinale bekend. De ploeg moet het opnemen tegen GKV/Enomics uit Gorinchem.

In de wedstrijd tegen SDO/VerzuimVitaal stond er voor beide ploegen niets meer op het spel. DOS’46 liet zich al kronen tot de kampioen in de Hoofdklasse A en voor SDO was het reeds duidelijk dat het volgend seizoen een niveau lager zal acteren. Dat laatste weerhield de club uit Kamerik er niet van met veel in oranje uitgedoste supporters af te reizen naar Nijeveen.

Trainer/coach Daniël Hulzebosch zat zijn tweede van vier geschorste wedstrijden uit en liet zich langs de lijn wederom vervangen door Haralt Lucas en Roelof Koopmans. Dit duo hield Maaike Steenbergen met een lichte blessure aan de kant. Fenna de Jong speelde op haar plek en deed dat zeer verdienstelijk. Zij scoorde tweemaal en had enkele belangrijke verdedigende intercepties. Fenna de Jong vormde samen met Loes Blacquière, Sven Jonker en Jelmer de Jonker de eerste verdediging. In de aanval startten Nynke Sinnema, Geertje Hoekstra, Marco Zegwaard en Harjan Visscher. DOS’46 liep vrij eenvoudig naar 3-0 maar moest ook toezien dat SDO enige tijd later de stand weer gelijk trok: 3-3. Achtereenvolgens Jelmer Jonker, Sven Jonker, Harjan Visscher, Marco Zegwaard en nog eens Jelmer Jonker deden DOS’46 uitlopen naar 8-3.

Hoewel de stand anders doet vermoeden, ging het allemaal niet gemakkelijk aan de kant van de Nijeveners. Het spel was rommelig en te vaak werd gekozen voor een moeilijke oplossing in plaats van het eenvoudige schot van afstand. Ook in de verdediging ontbrak het de Dossers aan scherpte. Door het gebrek aan daadkracht bij SDO kwam dit echter niet in de score tot uitdrukking. DOS’46 behield een voorsprong van vier punten tot aan de rust, die aanbrak bij 10-6.

De pauze leek aanvankelijk alleen SDO goed te hebben gedaan. De degradant kwam terug tot 10-9. Loes Blacquière zorgde met haar tweede doelpunt weer voor wat lucht (11-9). Vanaf dat moment liet DOS’46 weinig meer heel van haar tegenstander. Pas bij de stand van 18-9 deed de ploeg uit Kamerik weer wat terug. In dit beslissende deel van de wedstrijd had Harjan Visscher met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de score. In totaal kwam het talent van DOS’46 deze avond tot acht doelpunten.

De thuisploeg stootte door naar 20-10. In de laatste tien minuten kwamen de Nijeveners nog zesmaal tot scoren. SDO zette daar vier treffers tegenover. Het leidde tot een eindstand van 26-14.

Doelpunten DOS’46:

Harjan Visscher 8 (1), Jelmer Jonker 5, Marco Zegwaard 4, Sven Jonker 3 (1), Loes Blacquière 2, Fenna de Jong 2, Geertje Hoeksta 1, Nynke Sinnema 1.

Op RTV Drenthe zijn interviews te beluisteren met Haralt Lucas en Sven Jonker.

Henk Slagter maakte een fotoreportage van de wedstrijd.

DOS’46 kan zich nu gaan opmaken voor de kruisfinale tegen GKV/Enomics. De eerste play-off vindt volgende week zaterdag 7 maart plaats in Gorinchem. Een week later op 14 maart volgt de return in Nijeveen. Een eventuele derde wedstrijd vindt eveneens plaats in Nijeveen op dinsdag 17 maart. Bij winst in de play-offs plaatst DOS’46 zich voor de Hoofdklassefinale op zaterdag 21 maart.