Unitas/Perspectief – DOS'46 (24-28)

• februari 8, 2015

DOS’46 heeft zaterdagavond in Harderwijk met 24-28 gewonnen van Unitas/Perspectief. Hiermee voldeed de rood-zwarte kampioen aan de sportieve plicht. Voor de nummer voorlaatst van de Hoofdklasse A, Unitas/Perspectief, betekende dit echter degradatie naar de Overgangsklasse.

DOS’46 startte de wedstrijd met een aantal wijzigingen in de personele bezetting. Zo namen Haralt Lucas en Roelof Koopmans als eindverantwoordelijken de plaats in van de geschorste Daniël Hulzebosch. Daarnaast kreeg Jelmer Jonker afgelopen weekend rust. Hij werd vervangen door Bastiaan Nijmeijer. De basisopstelling kreeg zo een ander gezicht. Marco Zegwaard werd naast Sven Jonker, Loes Blacquière en Maaike Steenbergen in de eerste aanval gepositioneerd. En Nijmeijer begon hierdoor in de verdediging naast Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema.

Loes Blacquière, die met vijf doelpunten een productieve avond kende, opende namens DOS’46 de score. Unitas/Perspectief maakte van afstand gelijk en kwam daarna op voorsprong: 2-1. Het was, na later zou blijken, de enige keer dat de Harderwijkers de leiding namen. DOS’46 haakte aan door een afstandstreffer van topscorer Harjan Visscher (8 treffers in totaal) en liep na 3-3 uit naar een 8-14 voorsprong. Het leek een beslissend gat al zo vroeg in de wedstrijd. Toch kwam Unitas/Perspectief terug tot 12-15, waarna DOS’46 voor rust weer orde op zaken stelde en beide ploegen met een 15-19 stand op het scorebord de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft gaven de Harderwijkers zich nog niet gewonnen. Want ondanks de 15-20 van Harjan Visscher, meteen na rust, kwam de thuisploeg min of meer terug in de wedstrijd en lag op 21-22 het duel weer volledig open. Na de 21-23 van Geertje Hoekstra scoorde Unitas/Perspectief nog wel de 22-23 maar daarna was het verzet gebroken. DOS’46 speelde de wedstrijd vakkundig uit en liet er als kampioen geen twijfel over bestaan wie de punten mee naar huis zou nemen op deze Valentijnsavond: 24-28 eindstand.

Doelpunten DOS’46

Harjan Visscher 8, Loes Blacquière 5, Geertje Hoekstra 3, Marco Zegwaard 3, Nynke Sinnema 3, Sven Jonker 3 (2) en Bastiaan Nijmeijer 3 (2).

Voor DOS’46 staat er nu nog één regulier competitieduel op het programma waarna het zich op kan maken voor de kruisfinales. De tegenstander van deze play-offs, de nummer twee uit de Hoofdklasse B, wordt pas in dit laatste competitieweekend bekend. In een rechtstreeks duel gaan DSC uit Eindhoven en GKV/Enomics uit Gorinchem uitmaken wie er tegen ons vlaggenschip zal strijden in de kruisfinales.

Het programma voor de komende weken ziet er als volgt uit:

Zaterdag 28 februari: DOS’46 – SDO/VerzuimVitaal (20:00 uur)

Zaterdag 7 maart: nummer 2 HKB – DOS’46

Zaterdag 14 maart: DOS’46 – nummer 2 HKB

Bij een gelijke stand na twee play-offs volgt een derde, beslissende wedstrijd op woensdag 18 maart in Nijeveen. Bij winst in de play-offs plaatst DOS’46 zich voor de Hoofdklasse finale op zaterdag 21 maart.