DOS'46 – Nic./Alfa-college (27-25)

  • februari 1, 2015

In de voorbeschouwing werd het al even kort genoemd: ‘..het belooft een spektakel te worden’, en dat was het ook zeker! DOS’46 trok in een bomvolle sporthal aan het langste eind en wist de strijd te winnen: 27-25.

DOS’46 koos voor een opstelling met in de eerste aanval Jelmer en Sven Jonker, Maaike Steenbergen en Loes Blacquière. Doordat alle blessures nog steeds van de baan zijn, werd de eerste verdediging automatisch gevormd door Marco Zegwaard, Harjan Visscher, Nynke Sinnema en Geertje Hoekstra.

Het was Nic./Alfa-college dat in de tweede minuut het eerst op voorsprong kwam: 1-0. Meteen daarna kwam een reactie van Jelmer Jonker die de gelijke stand weer op het scorebord bracht. De Groningers kwamen vervolgens weer met een antwoord, deze keer van Elke Stenvens (1-2). Het gat werd nog iets vergroot nadat Friso Doelman een strafworp wist te benutten: 1-3. De eerste helft bleef volgens hetzelfde patroon doorgaan, maar in de dertiende minuut werd het verschil drie doelpunten door het eerste doelpunt van Hylke van Gorkum (5-8). Later bleek hij namens Nic. topscoorder te zijn met zeven doelpunten. In de zeventiende minuut ging Harjan Visscher in een duel om de bal onderuit, hij leek geblesseerd maar kon verder spelen. Bij 8-10 was het Sven Jonker die de terugkomst inzette. Een reeks van vier doelpunten volgde, waardoor de thuisploeg voor het eerst op voorsprong kwam: 12-10. Hierdoor kon DOS’46 met een voorsprong de rust ingaan: 14-12.

Nynke Sinnema kwam na rust als eerste tot scoren en wist hiermee een verschil van drie punten te ondertekenen: 15-12. Het verschil bleef lange tijd hangen tussen de twee en drie punten, waardoor de ‘Derby van het Noorden’ de goede kant op leek te vallen. Door afstandsschoten van Sven Müller en Femke de Jong werd het weer even tandenbijten: 21-20. Een spannende fase leidde tot een gelijke stand bij zes minuten voor tijd: 23-23. Bij een stand van 24-23 kwam Max Malestein in het veld voor Jelmer Jonker (blessure). Hij wist de bal meteen te onderscheppen waardoor de aanval een kans kreeg om de voorsprong weer uit te breiden naar twee punten verschil. Dit lukte niet. Het lukte de ploeg van Jos Bosma (Nic./Alfa-college) echter ook niet om iets terug te doen waardoor het DOS’46 tot 26-23 uit liet lopen. Frustratie en emotie leidden in de eindfase tot een aantal opstootjes. Dit resulteerde in een rode kaart voor beide coaches: Jos Bosma (twee keer geel) en Daniël Hulzebosch moesten bij 38 seconden het veld gedwongen verlaten. Terwijl de laatste seconden wegtikten zag Daniël Hulzebosch, toekijkend tussen de sponsoren, het laatste doelpunt van Marco Zegwaard waardoor de winst was binnengesleept bij een eindstand van 27-25.

DOS’46 stelde zich hiermee zeker van een plek in de kruisfinale en is tevens kampioen van Hoofdklasse A door het onderlinge resultaat met AW.DTV!

Doelpuntenmakers DOS’46: Marco Zegwaard 9, Jelmer Jonker 5, Maaike Steenbergen 3, Loes Blacquiere 3, Geertje Hoekstra 2, Sven Jonker 2, Harjan Visscher 1, Nynke Sinnema 1, Max Malestein 1.

Volgende week speelt DOS’46 de uitwedstrijd tegen Unitas/Perspectief uit Harderwijk. De supportersbus vertrekt om 17:00 uur bij de sporthal, bij voldoende opgave (40 personen). Opgeven kan bij Betsy Keizer (0522 – 491434). De kosten hiervoor zijn 10,- per persoon.

Media-aandacht bij deze wedstrijd:

Foto’s Henk Slagter: zie fotoalbum
Foto’s Wilbert Bijzitter: klik hier
Artikel Meppeler Courant: klik hier
Artikel RTV Drenthe: klik hier