Voorbeschouwing DOS’46 – Groen Geel

  • januari 30, 2015

Met nog vier speelronden te gaan in de Hoofdklasse A, staan er voor DOS’46 nog drie thuiswedstrijden op het programma. De eerste is gepland voor morgen, zaterdag 31 januari, om 20.25 uur. Sporthal De Eendracht is dan het decor van de wedstrijd DOS’46 – Groen Geel. Een duel waarin er voor beide ploegen genoeg op het spel staat om er een mooi spektakel van te maken.

De Wormers staan met 8 punten op de zesde plaats op de ranglijst en zijn nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen. DOS’46 daarentegen voert met het dubbele aantal punten de ranglijst aan en richt zich op de kruisfinales. De eerste confrontatie tussen beide teams, op 29 november j.l., was een spannende. De Nijeveners gaven een voorsprong van vier doelpunten vlak voor tijd nog uit handen en kwamen zelfs nog op achterstand. Uiteindelijk bleken de rood-zwarten over voldoende veerkracht te beschikken door de overwinning met 26-28 naar zich toe te trekken.

Veerkracht. Het woord viel zojuist al even. Is de ploeg van trainer-coach Daniël Hulzebosch de nederlaag van afgelopen weekend tegen Rohda te boven? Zijn de youngsters bestand tegen de druk die het willen halen van de kruisfinales met zich meebrengt? We gaan het allemaal zien, zaterdagavond in de ‘hel van Nijeveen’. En met de slogan van de wedstrijdsponsor van deze avond, Lubbinge Partyverhuur uit Wanneperveen, in ons achterhoofd hopen we dan ook van harte dat het een feest voor iedereen wordt!

Naast DOS’46 1 zijn er zaterdag meerdere teams die een thuiswedstrijd afwerken in sporthal De Eendracht en ook deze teams kunnen uw steun goed gebruiken. Kortom: komt dat (allemaal) zien!

Het programma:

13:00 uur: DOS’46 E4 – Emmeloord E1 + DOS’46 E3 – LDODK/AH Gorredijk E3

14:00 uur: DOS’46 F1 – Ritola F1 + DOS’46 E1 – Leonidas E2

15:00 uur: DOS’46 D1 – ASVD D1

16:00 uur: DOS’46 B3 – Emmeloord B1

17:10 uur: DOS’46 A1 – AVO A1

18:40 uur: DOS’46 2 – HKV/Ons Eibernest 2

20:25 uur: DOS’46 1 – Groen Geel 1