DOS'46 – Groen Geel (30-24)

  • januari 25, 2015

DOS’46 heeft zich goed herpakt na de nederlaag van vorige week tegen Rohda (20-19). In een bomvolle sporthal De Eendracht lieten de Nijeveners er tegen opponent Groen Geel geen twijfel over bestaan wie er aanspraak zou maken op de zege. Met 30-24 werden de Wormers dan ook naar huis gestuurd en hiermee heeft de formatie van trainer-coach Daniël Hulzebosch een belangrijke stap gezet in de richting van de kruisfinales.

Het verlies in Amsterdam had de rood-zwarten geenszins aan het twijfelen gebracht en daardoor startte DOS’46 in de gebruikelijke opstelling met in de eerste aanval Loes Blacquière, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Sven Jonker. In de eerste verdediging begonnen Geertje Hoekstra, Nynke Sinnema, Harjan Visscher en Marco Zegwaard.

Het was Jelmer Jonker die de handen van het trouwe Nijeveense publiek al in de eerste minuut op elkaar kreeg: 1-0 door een treffer van afstand. Toen Loes Blacquière even later hetzelfde deed, ging DOS’46 met een 2-0 voorsprong de eerste vakwissel tegemoet. Gedurende de eerste helft wisten de Nijeveners deze voorsprong uit te breiden naar een 13-7 tussenstand in de 22e minuut en een veilige marge leek een feit. Groen Geel dacht daar echter anders over en had binnen vijf minuten de achterstand verkleind naar 13-12. Jelmer Jonker en Geertje Hoekstra tilden de score vervolgens naar 15-12, waarna de Wormers de ruststand bepaalden op 15-13.

In het tweede bedrijf deelde Groen Geel nog een laatste speldenprik uit (15-14) maar daarna behield DOS’46 toch steeds een voorsprong van minimaal twee doelpunten. In de 37e minuut, met een stand van 17-14 op het scorebord, moest Marco Zegwaard zich door een kuitblessure laten vervangen door Bastiaan Nijmeijer. Het deerde ons vlaggenschip niet en de dadendrang werd er geenszins door verstoord. Nijmeijer liet wederom zien een prima invaller te zijn en via tussenstanden van 20-16 en 25-22 werd uiteindelijk de eindstand van 30-24 bereikt.

Met deze twee kostbare wedstrijdpunten is DOS’46 weer een stapje dichter bij de zo felbegeerde kruisfinales. De Nijeveners gaan nu met een voorsprong van vier punten op AW.DTV en Rohda (de nummers twee in de Hoofdklasse A) de laatste drie competitieronden in. Volgende week staat in Nijeveen de derby van het Noorden tegen het Groningse Nic./Alfa-college op het programma (de nummer drie van de ranglijst, 6 punten achterstand op koploper DOS’46). Bij winst kunnen de kruisfinales DOS’46 niet meer ontgaan. Het beloven dus nog spannende weken te worden!

Doelpunten DOS’46

Harjan Visscher 6 (1), Sven Jonker 6 (4), Jelmer Jonker 5, Maaike Steenbergen 4, Loes Blacquière 3, Geertje Hoekstra 3, Marco Zegwaard 2 en Nynke Sinnema 1.

Media

Beluister hier de interviews die RTV Drenthe had met trainer-coach Daniël Hulzebosch en aanvoerster Maaike Steenbergen.

Bekijk hier de fotoreportage van Herry Borrink.