Dossers zetten schouders onder nieuw kunstgrasveld

  • januari 19, 2015

Tijdens de zeer goed bezochte nieuwjaarsreceptie in sporthal De Eendracht heeft een werkgroep de plannen voor het nieuwe kunstgrasveld gepresenteerd. Nog dit jaar wil DOS’46 op sportpark Tussenboerslanden drie nieuwe kunstgrasvelden laten aanleggen. Van deze drie velden is er één speciaal gereserveerd voor de jeugd. Het totale kostenplaatje bedraagt 125.000 euro. Tijdens de receptie werd de aftrap gegeven voor een grootscheepse inzamelingsactie. Het streven is om zelf met de club minimaal 46.000 euro bij elkaar te brengen.

De eerste centen waren razendsnel binnen, toen Nico Buiten, Marc Jan van der Linde en Bert Baylé tijdens een cabaretesk optreden een hemd van Albert Lucas veilden. Voor het stuk ondergoed – waarin Albert naar verluidt sliep in de nacht voordat DOS’46 in 1982 Nederlands kampioen werd – werd maar liefst 50 euro neergeteld. Met deze actie liepen de cabaretiers, die muzikaal werden ondersteund door bassist Bert Middelbos, vooruit op de grote veiling die DOS’46 op 5 juni gaat houden. Verder worden onder meer een sponsorloop en een ballonnenwedstrijd gehouden en kunnen belangstellenden voor 10 euro per vierkante meter delen van het veld kopen.

De verkoop van vierkante meters startte direct na de presentatie. Henk-Anne Timmer kon de belangstelling voor intekening bij het grote bord nauwelijks aan. Aan het eind van de nieuwjaarsreceptie was al 200 vierkante meter verkocht! De A-selectie stelt zich garant voor 2500 euro, zo liet hoofdtrainer Daniël Hulzebosch weten.

Traditiegetrouw werd tijdens de nieuwjaarsreceptie ook de Dosser van het jaar bekendgemaakt. Volgens voorzitter a.i. Bert Baylé kwam daar gezien de prestaties maar één team voor in aanmerking; A1, dat in 2014 zowel op het veld als in de zaal Nederlands kampioen werd. De aanwezige spelers en trainers van het succesvolle juniorenteam namen de prijs en het bijbehorende lekkers dankbaar in ontvangst.

Klik hier voor alle foto’s van de nieuwjaarsreceptie.

Ook de Meppeler Courant pikte het nieuws van het nieuwe kunstgrasveld op.

Alles over het ‘Project DOS’46.000’ vindt u op de speciale actiepagina.