Rohda – DOS'46 (20-19)

• januari 18, 2015

DOS’46 heeft tegen Rohda de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Vorige week revancheerde de ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas zich met de overwinning op AW.DTV nog van het verlies die week daarvoor tegen SCO, zaterdagavond ging DOS’46 opnieuw onderuit in een uitduel. In de Amsterdamse Ookmeer-hal liepen de Nijeveners de hele wedstrijd achter de feiten aan en konden niet één keer een voorsprong nemen. Na een 18-14 en 20-16 voorsprong voor Rohda diep in de tweede helft werd het uiteindelijk toch nog spannend. Verder dan één punt verschil kwam DOS’46 echter niet en ging met 20-19 onderuit.

Bij DOS’46 keerde Sven Jonker terug in de basis. Na een schorsing van één wedstrijd nam hij de plek weer in van Bastiaan Nijmeijer en vormde samen met broer Jelmer, Maaike Steenbergen en Loes Blacquière de eerste verdediging. In de aanval startten Nynke Sinnema, Geertje Hoeksta, Marco Zegwaard en Harjan Visscher.

Rohda nam vanaf het begin het heft in handen. De 1-0 werd rechtgetrokken door Geertje Hoeksta en Marco Zegwaard werkte met twee afstandschoten de achterstand van 3-1 weg. Het was het beeld van de daarop volgende periode van de wedstrijd. Rohda scoorde, DOS’46 trok de stand gelijk. Op 6-5 miste Sven Jonker een strafworp, maar maakte die fout even later (eveneens vanaf de strafworpstip) goed; 6-6. De 7-7 bleek de laatste gelijke stand van de wedstrijd. Rohda liep via een vrije bal en een korte kans uit naar 9-7.

Het machteloze DOS’46 kreeg de hele wedstrijd geen grip meer op Rohda. Het moest toezien hoe de Amsterdammers nog in de eerste helft uitliepen naar 12-8. De rust kwam bij 13-10. Het had nog erger kunnen zijn voor DOS’46, maar Rohda liet vlak voor de pauze een strafworp onbenut. Met zijn derde doelpunt gaf Jelmer Jonker direct na rust het goede voorbeeld. Rohda bleek er niet van onder de indruk en zorgde met twee afstandschoten voor 15-11. Bij een stand van 15-12 bracht Daniël Hulzebosch Max Malestein in het veld voor Sven Jonker. Een wissel die zijn vruchten afwierp; Max scoorde 15-13.

Ook met Marieke Klaver in het veld voor Nynke Sinnema bleef DOS’46 aanvankelijk in het spoor van de tegenstander (16-14), maar door twee benutte vrije ballen deelde Rohda een belangrijke tik uit (18-14). Harjan Visscher zorgde met twee doelpunten nog voor 18-16, maar daarna sloeg Rohda het definitieve gat (20-16). De laatste wapenfeiten kwamen van Harjan Visscher, Geertje Hoeksta en Maaike Steenbergen maar verder dan 20-19 kwam DOS’46 niet.

Op RTV Drenthe geeft coach Daniël Hulzebosch commentaar op het verlies.