A1 genomineerd voor sportploeg v/h jaar!

  • januari 14, 2015

Het sportgala van Meppel (Rabobank Sport Awards) staat weer op het programma. In drie categorieën kan er gestemd worden: sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar.

Dit jaar is DOS’46 A1 genomineerd voor sportploeg van het jaar. DOS’46 A1 sleepte onder leiding van Jan Wiegers en Haralt Lucas de unieke ‘dubbel’ binnen. Zowel de zaalfinale in Ahoy (tegen PKC Korfbal A1) als de veldfinale in Dordrecht (tegen Fortuna korfbal A1) werd gewonnen door de Nijeveners.

Een korte terugblik:
5 april 2014: Terwijl in Nijeveen vele vrijwilligers de DOS’46-rommelmarkt in goede banen leidden, zagen de 200 meegereisde supporters (waaronder burgemeester Jan Westmaas en wethouder Koos de Vos) hoe DOS’46 een maatje te groot was voor PKC/Hagero A1 en zo revanche nam voor de verloren finale van vorig jaar. Er werd gewonnen met 20-25 in een bomvol en sfeervol Ahoy.

Dankzij een enorm reboundoverwicht bij de heren kreeg DOS’46 al snel grip op de wedstrijd. De wedstrijd liep in de eerste helft uit naar 2-6. PKC/Hagero A1 wist echter in de slotminuten van de eerste helft de marge terug te brengen tot drie goals: 9-12.

Na de hervatting deden de groenwitten met wat ze in de eerste helft geëindigd waren: tweemaal scoren (11-12). Het waren in de tweede helft vooral de dames die tot scoren kwamen. Via een belangrijk doelpunt van Denice de Vries kreeg DOS’46 weer iets meer lucht. Op 16-24 had DOS’46 de grootste voorsprong van de wedstrijd, waarna PKC/Hagero de score nog wat draaglijker maakte. Het laatste fluitsignaal viel bij de stand van 20-25. Ahoy kleurde rood. De supporters, spelers en staf vielen elkaar in de armen. Het Ahoy-gevoel is weer terug!

14 juni 2014: DOS’46 was opnieuw aan de beurt om het podium te stelen. Aftredend coach Jan Wiegers en assistent Haralt Lucas hadden nog één kans om de binnen de korfbal unieke ‘dubbel’ binnen te slepen. Ditmaal mocht A1 in de veldkorfbalfinale aantreden tegen Fortuna A1. Na een spannende wedstrijd wisten de Nijeveners er opnieuw met de winst vandoor te gaan: 11-15.

Om DOS’46 A1 nóg eens in het zonnetje te zetten zal uw stem zeer gewaardeerd worden. Stemmen kan via http://sportgala.meppelercourant.nl/. Uw stem kan ingediend worden middels een bevestiging via Facebook of e-mail.

Foto: Herry Borrink