DOS'46 – AW.DTV (22-17)

• januari 10, 2015

Afgelopen zaterdag is DOS’46 er in geslaagd de punten in Nijeveen te houden. Na de domper tegen SCO (19-15 verlies) lukte het de AW.DTV’ers niet om de punten opnieuw uit de handen van DOS’46 te houden. In een fysiek zware wedstrijd waren het de Nijeveners die dus aan het langste eind trokken en met de overwinning aan de haal gingen: 22-17.

DOS’46 begon in een gewijzigde opstelling, door de schorsing van Sven Jonker. De eerste aanval werd gevormd door Harjan Visscher, Marco Zegwaard, Nynke Sinnema en Geertje Hoekstra. Hierdoor vormden Bastiaan Nijmeijer, Jelmer Jonker, Maaike Steenbergen en Loes Blacquiere de eerste verdediging.

Het eerste doelpunt viel aan de kant van DOS’46 door een doelpunt van Harjan Visscher. Een bestraffing van AW.DTV volgde al snel, waardoor DOS’46 weer op scherp werd gezet (1-3). In de fase daarna volgde een herhaling van doelpunten aan beide kanten. Door twee doelpunten van de loepzuivere Loes Blacquiere bij een stand van 5-5 wisten de Nijeveners weer op een voorsprong te komen: 7-5. Tot rust hielden de ploegen hetzelfde patroon aan, wat leidde tot een stand van 11-9.

In een bomvolle sporthal De Eendracht, waarin de koffiekar in de pauze slechts tot de helft kwam, was het duidelijk de ploeg van Daniël Hulzebosch die het sterkste woord had gekregen in de pauze. De luid-zingende supporters zagen een doelpuntenreeks met doelpunten van Marco Zegwaard, Harjan Visscher, Loes Blacquiere en Jelmer Jonker, die ervoor zorgden dat een verschil van zes punten op het scorebord werd getoond (15-9). Met nog 16 minuten op de klok wist DOS’46 nog te komen tot een stand van 18-10. Na een periode waarin beide ploegen bleven scoren –DOS’46 iets minder– wisten de roodzwarten er in te slagen het verschil niet meer weg te geven. In de slotminuten vielen er nog twee doelpunten aan de kant van AW.DTV, maar dit maakte voor de punten niet meer uit waardoor DOS’46 als beste uit de strijd kwam: 22-17 eindstand.