SCO – DOS'46 (19-15)

• januari 8, 2015

DOS’46 is de ongeslagen status kwijt. In sporthal De Steense in Wolvega werden de Nijeveners door streekgenoot SCO uit Oldeholtpade op de pijnbank gelegd. Waar onze hoofdmacht nog met een 7-8 voorsprong de rust in ging, moest het na rust toezien hoe de Stellingwervers in de laatste fase van het duel de wedstrijd naar zich toetrokken, met een 19-15 eindstand tot gevolg. Hiermee lijdt DOS’46 het eerste puntverlies van dit zaalseizoen en ziet het de concurrentie dichterbij komen, want zowel AW.DTV (de tegenstander van volgende week) en Nic./Alfa-college wisten beiden hun duels dit weekend te winnen.

De ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas startte met dezelfde acht spelers in de basis die afgelopen woensdag nog de punten in Kamerik uit het vuur sleepten. Zo vormden Geertje Hoekstra, Nynke Sinnema, Harjan Visscher en Marco Zegwaard de eerste aanval en werd de eerste verdediging gevormd door Loes Blacquière, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Sven Jonker.

In een bomvolle sporthal De Steense wist de thuisploeg het eerst de korf te vinden: 2-0. Het was Loes Blacquière die voor DOS’46 de nul van het scorebord poetste door een doorloopbal af te ronden. Na de aansluitingstreffer van Jelmer Jonker bleven beide ploegen tot 4-4 om en om scoren. Het waren achtereenvolgens Harjan Visscher, Marco Zegwaard en Loes Blacquière die voor DOS’46 het eerste gaatje sloegen: 4-7. Maar na een doelpuntloze fase van drie minuten haakte SCO echter moeiteloos aan door eveneens drie keer het gele kunststof te doorboren: 7-7. Jelmer Jonker bepaalde vervolgens met zijn tweede goal de ruststand op 7-8.

Na de pauze kwam SCO meteen op gelijke hoogte (8-8) en volgde de eerste twintig minuten een herhaling van zetten. De Nijeveners wisten steeds een kleine voorsprong te pakken: 8-10 en 11-13, en SCO kwam telkens langszij: 10-10 en 13-13. Het was Sven Jonker die, naar later zou blijken, DOS’46 voor het laatst in de wedstrijd op voorsprong zette (13-14) want daarna namen de Stellingwervers het heft in handen en lieten dat niet meer los. DOS’46 kwam, met Casper Boom binnen de lijnen voor Marco Zegwaard, in deze laatste tien minuten nog slechts één keer tot scoren (Boom) en had dus niet genoeg schotkracht om het SCO nog moeilijk te maken: 19-15 eindstand.