Terugblik Korfbal Challenge 2014

  • december 31, 2014

De top van korfballend Nederland speelde van 27 tot en met 30 december in het Topsportcentrum Rotterdam de jaarlijkse Korfbal Challenge. Vele talenten van DOS’46 kwam in actie. Een terugblik.

U12
Bij de jongste jeugd kwamen Mirthe Kikkert, Cerien Wonink, Jorne van der Zee en Friso Kienstra in actie. De noorderlingen speelden een redelijk onopvallend toernooi. Toch hebben ze genoeg punten bij elkaar gesprokkeld om vierde te worden. Dat kwam doordat de ploeg over meerdere schijven kon scoren.

U14
Coach Liena Pinkster en teambegeleider Carolien van Schie hadden in hun team onder anderen Sterre van Schie, Silke Wolters, Hieke Kruit en Luc Hulzebosch. Het team speelde leuke wedstrijden en had te maken met blessures bij de meiden. Het leverde slechts één overwinning en één gelijkspel op. De afronding was het grootste probleem. Uit de resultaten blijkt dat misschien niet, maar Noord heeft geen reden om teleurgesteld te zijn over hun prestaties in het veld.

U16
U16 speelde twee dagen met als hoogtepunt de selectie van het Nederlands team. Noord was de eerste dag de verrassing van het toernooi, of in ieder geval van Poule B. Onder aanvoering van Julian Frieswijk, Kaj Raterman, Fardau de Boer en Marlou Kuiper veegden de noorderlingen toch wel verrassend de vloer aan met het gelijkwaardig geachte Oost; 15-8. Ook in de andere wedstrijden waren het met name deze vier spelers die zich profileerden, waarbij de rest, onder wie Jesse van der Linde, vooral in dienst speelde. Tegen West leek de tank echter wel een beetje leeg te zijn. Op de tweede dag plaatste het team zich voor de finale, die helaas met 15-11 verloren werd. Kaj werd na de eerste dag verkozen in het ‘Team van de dag!’.

U19
Het talententeam U19 bestond voor een groot gedeelte uit spelers van DOS’46. Iris Hulzebosch, Latisha van Halen, Ilse Jobing, Femke van Zwol, Julian Jobing, Melvin Frieswijk en Sven van Erp verdedigden de groene kleur van Noord. Leander Zwolle was helaas geblesseerd en op de eerste dag blesseerden zowel Sven (scheurtje in scheenbeen) en Julian (spier in bovenbeen) zich, waardoor ook Martijs van Schie nog zijn minuten kon maken. De begeleiding van U19 was in handen van Roger Hulzebosch, Harmen Tjeerdsma en Wim Heite. De eerste dag werd er gewonnen van de uiteindelijke nummer 2 Zuid-West. De andere twee wedstrijden werden verloren, waardoor er op de tweede dag gespeeld ging worden om de plekken 5 tot en met 8. Na twee goede wedstrijden resulteerde dit in een zevende plek. Iris en Melvin werden tenslotte verkozen in het Nederlands team en ook Max Malestein kreeg ondanks een blessure een plek in dit team! Gefeliciteerd!

Nederland U23
Tijdens de Challenge speelde het Nederlands team U23 het WK voor landenteams. Ook daar was DOS’46 goed vertegenwoordigd. In alle wedstrijden waarin ze speelden, excelleerden Loes Blacquirère, Marco Zegwaard en Harjan Visscher met als uiteindelijk resultaat een terechte eerste plek. We hebben er dus weer enkele wereldkampioenen bij: gefeliciteerd!

The Tulips
Geertje Hoekstra vertegenwoordigde DOS’46 in de zogenaamde Tulips, het Nederlands team met spelers uit Oranje aangevuld met talenten. Dit team speelde gisteren de finale tegen Top en verloor in een spectaculaire wedstrijd met 21-27.

NSK Korfbal

Zondag werd in het Topsportcentrum de finale van het Nederlands Studenten Kampioenschap Korfbal gespeeld. Lisanne Koster wist met haar team van de CALO uit Zwolle de Nederlandse titel in de wacht te slepen. De CALO volgde hiermee de Hogeschool Rotterdam op, die in 2013 winnaar werd. Ook dit is uiteraard een felicitatie waard!

(Foto: Erwin Bartman)