Oranje U23 pakt Korfball World Cup

  • december 31, 2014

Loes Blacquière, Marco Zegwaard en Harjan Visscher van DOS’46 hebben tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam met Oranje U23 de Korfball World Cup gewonnen. Jong Oranje versloeg in de finale Chinees Taipei met 22-18.

DOS’46 had een belangrijk aandeel in de titel van de ploeg van bondscoach Kees Vlietstra. In de finale eisten Loes, Marco en Harjan een basisplaats voor zich op. Marco werd met zeven goals topschutter in de eindstrijd. Harjan kwam drie keer tot scoren. Beide vakmaten hebben – evenals Loes – laten zien dat zij in hun leeftijdscategorie tot de top van Nederland behoren.

Ook in de voorrondes was het aandeel van het Nijeveense trio groot. In de poulewedstrijd tegen Chinees Taipei namen zij samen 11 van de 19 goals voor hun rekening; Marco 4, Harjan 4 en Loes 3. Tegen Tsjechië werd Marco met 6 treffers ook al topscorer.

De Korfball World Cup geldt als het officieuze WK voor ploegen onder 23 jaar. Deelnemers aan het toernooi waren naast Nederland en Chinees Taipei Duitsland, Engeland en Tsjechië. Nederland speelde tijdens de Korfbal Challenge van 27 t/m 30 december in het Rotterdamse Topsportcentrum in de voorronde ook al tegen Chinees Taipei en won met 19-11. In de overige wedstrijden tegen Engeland (7-20), Tsjechië (7-22) en Duitsland (26-4) was Oranje eveneens de sterkste. In de finale bood Chinees Taipei goed tegenstand maar moest met 22-18 de titel toch aan Nederland laten.

Jelmer Jonker van DOS’46 maakt ook deel uit van Nederland U23, maar kwam tijdens dit toernooi niet in actie. Hij heeft rust genomen. DOS’46-speelster Geertje Hoekstra was tijdens de Korfbal Challenge overgeheveld van Oranje U23 naar de Tulips van bondscoach Wim Scholtmeijer. (Foto: Marco Spelten)