Geslaagd kersttoernooi Nijeveense basisscholen

  • december 23, 2014

Zoals voorgaande jaren heeft DOS’46 ook deze kerstvakantie een korfbaltoernooi voor de basisscholen in Nijeveen georganiseerd. Veel korfballers en niet-korfballers gingen deze ochtend in teams de strijd met elkaar aan. Zo’n 45 kinderen van groep 2 (5-6 jaar) tot groep 8 (11-12 jaar) hadden zich opgegeven.

Om 10.15 uur startten de teams met wedstrijdjes mono-korfbal. Onder aanmoediging van ouders én coaches streden de kinderen fanatiek om de punten. Tussen de wedstrijden door was er gelegenheid iets te eten en te drinken en te springen op een luchtkussen  dat beschikbaar was gesteld door de Tamek Groep Zwartsluis.

Uitslag
Winnaar groepen 2 t/m 4: de KERSTSLINGERS. Maud Tissingh, Espen Winters, Anne Elize de Vries, Mette v.d. Berg, Maaike Huisman en Mats Westenbrink hebben onder leiding van Esmee en Aniek heel wat punten gescoord.
Winnaar groepen 5-6: de SNEEUWPOPPEN. Een sterk team bestaande uit Mandy Pruntel, Rob Bouwknegt, Marit Sok, Stijn van Essen en Mayke de Haan en coaches Lotte en Maaike.
Winnaar groepen 7-8: de VUURPIJLEN. Het meest trefzekere team bestaande uit Aniek Bouwknegt, Bryan Schra, Finette Mussche, Jorn Hofstra en Jachien Elburg en coach Latisha.
De winnaars ontvingen een DOS’46-tasje met KID-balpen.

Rond 12.00 uur was de sportieve ochtend afgelopen en kregen alle deelnemers iets lekkers mee naar huis, aangeboden door Albert Heijn Havelte. Mede door de hulp van o.a. de A- en B-jeugdleden, die de teams begeleidden en als scheidsrechters fungeerden, verliep het toernooi vlekkeloos. Aan de wedstrijdtafel hielden de dames Vochteloo en Pruntel de stand bij.

Deelnemers, begeleiders en sponsoren hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Bekijk alle foto’s van het geslaagde toernooi.