SDO/VerzuimVitaal – DOS'46 (26-29)

• december 14, 2014

DOS’46 is halverwege de competitie nog steeds ongeslagen. Tegen SDO/VerzuimVitaal maakten de Nijeveners woensdagavond in Kamerik geen fout en wonnen met 26-29. Eenvoudig ging het echter niet tegen de hekkensluiter. Bleef SDO – na enkele malen brutaal een voorsprong te hebben genomen – in de eerste helft dichtbij, ook na rust (14-16) bleef het tot op het laatste moment spannend. DOS’46 leek bij een voorsprong van 17-23 in veilige haven, maar liet de tegenstander toch nog tot op één doelpunt naderen (25-26). Achtereenvolgens Harjan Visscher, Loes Blacquière en Sven Jonker zorgden ervoor dat de punten alsnog mee terug gingen naar Nijeveen.

Naast een doelpuntrijk duel werd het ook een wedstrijd met opvallend veel gele kaarten. Maar liefst vier keer greep scheidsrechter Pellikaan naar zijn borstzakje. Loes Blacquière, Sven Jonker en een speler van SDO liepen tegen een prent aan. Na een opmerking vanaf de kant moest ook assistent-trainer Roelof Koopmans van DOS’46 eraan geloven.

DOS’46 startte het doordeweekse inhaalduel met in de aanval Maaike Steenbergen, Loes Blacquière, Sven Jonker en Jelmer Jonker. De trainers Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas kozen in de verdediging voor Geertje Hoekstra, Nynke Sinnema, Marco Zegwaard en Harjan Visscher. Die laatste kende in de eerste helft niet zijn meest gelukkige momenten. Hoewel hij voor rust twee keer tot scoren kwam, faalde de jongeling tweemaal vanaf de strafworpstip. De vele meegereisde DOS-supporters zagen aanvankelijk twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden. De teams ontliepen elkaar gedurende de hele eerste helft niet meer dan twee doelpunten.

DOS’46 zag SDO tot twee keer toe twee doelpunten uitlopen (7-5 en 11-9), maar groter zou de voorsprong in de hele wedstrijd niet worden voor de ploeg uit Kamerik, die na zeven wedstrijden met nul punten onderaan de Hoofdklasse A bungelt. Het was vooral Jelmer Jonker die zijn ploeg in de eerste dertig minuten bij de hand nam. Hij scoorde voor rust al vijf maal en zou later met zeven doelpunten topscorer worden. Met scores van Sven Jonker (afstand) en Maaike Steenbergen (afstand) deelde DOS’46 aan het eind van het eerste bedrijf het laatste tikje uit. Met een stand van 14-16 in Nijeveens voordeel kon de koploper in de Hoofdklasse A met opgeheven hoofd de kleedkamer in.

De pauze onderbrak de dadendrang van DOS’46 niet. Integendeel zelfs. Geertje Hoekstra (afstand) en Harjan Visscher (afstand) zorgden voor 14-18 en bij een stand van 17-19 gaf DOS’46 echt gas. Met doelpunten van Maaike Steenbergen (afstand), Jelmer Jonker (doorloopbal), Geertje Hoeksta (afstand) en Harjan Visscher (afstand) kwam de ploeg van Daniël Hulzebosch op een – naar het zich toen liet aanzien – veilige 17-23 voorsprong te staan. Echter, ook nadat Harjan Visscher nu wél vanaf de strafworpstip scoorde en Maaike Steenbergen haar vierde doelpunt liet aantekenen, gaf SDO zich niet gewonnen. Twee strafworpen hielpen de thuisploeg terug in de wedstrijd (23-25) en even later naderde SDO DOS’46 zelfs tot op één doelpunt (25-26). Verder lieten de Nijeveners het echter niet komen en scoorden drie maal achter elkaar (Harjan Visscher, Loes Blacquière en Sven Jonker). Het laatste wapenfeit kwam van SDO, maar de winst voor DOS’46: 26-29.