Nic./Alfa-college – DOS'46 (23-26)

• november 29, 2014

‘Een wedstrijd waarin het eigenlijk nooit écht spannend is geweest’, aldus Daniël Hulzebosch via Twitter. En dat is terecht. DOS’46 begon gisteravond enorm sterk tegen concurrent Nic./Alfa-college. Na 14 minuten speeltijd wisten de Nijeveners tot een stand van 2-10 uit te lopen, en daarmee leek de wedstrijd de goede kant op te gaan. Leek, want daarnaast leek het er ook op dat Nic. terug ging komen. Dat lukte tot een stand van 13-16 bij rust. Gelukkig wist DOS’46 na de pauze het gat groot te houden, waardoor er werd gewonnen met 23-26.

In de week voorafgaand aan dit duel bleek Nynke Sinnema weer speelklaar, waarmee alle blessures weer van de baan zijn. De eerste aanval werd dan ook gevormd door Jelmer en Sven Jonker, Maaike Steenbergen en Loes Blacquiere. De verdediging begon met Marco Zegwaard, Harjan Visscher, Nynke Sinnema en Geertje Hoekstra.

In het begin van de eerste helft was het goed raak voor DOS’46. Een voorsprong van 2-10 stond al na 14 minuten op het scorebord, waardoor de vele supporters van DOS’46 (zie foto onder) luid te horen waren in het Alfa-college. Na deze beginfase waren het vooral nog Jelmer Jonker en Geertje Hoekstra die bleven scoren. Nic. kwam hierdoor steeds dichterbij en wist tot de rust een puntenverschil van 8 om te vormen tot een verschil van 3 (13-16).

Na de rust was het Loes Blacquiere die als eerste scoorde. Een belangrijke, want door Harjan Visscher en Sven Jonker werd het gat daarna weer iets verruimd: 14-19. Vanaf dat moment blijft het verschil telkens 4 of 5 doelpunten, waardoor de positieve eindstand van 23-26 op het scorebord blonk. Hiermee ondertekenen Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas hun vijfde overwinning op rij.

Volgende week speelt DOS’46 1 thuis tegen Unitas/Perspectief 1, om 20:15 uur.

Doelpunten DOS’46:

Geertje Hoekstra 6, Harjan Visscher 5, Jelmer Jonker 4, Marco Zegwaard 3, Loes Blacquiere 3, Maaike Steenbergen 2, Sven Jonker 2 en Nynke Sinnema 1.

Klik hier voor een radio-interview van RTV Drenthe met Daniël Hulzebosch.

Klik hier voor wedstrijdbeelden van RTV Drenthe inclusief interviews met Daniël Hulzebosch en Geertje Hoekstra (vanaf minuut 5:17 – 8:13)

Klik hier voor wedstrijdbeelden van RTV Noord.