Groen Geel – DOS'46 (26-28)

• november 23, 2014

Het was even billenknijpen, de laatste minuten in Wormer. DOS’46 liet, na een voorsprong van vier punten, Groen Geel weer terugkomen in de wedstrijd, en keek toen zomaar tegen een achterstand aan. Gelukkig was daar Marco Zegwaard, die met twee puntgave treffers DOS’46 in veilige haven schoot: 26-28. Een overwinning waarmee de Nijeveners hun koppositie in de Hoofdklasse A verstevigen en die tekenend is voor de enorme veerkracht van dit team.

In de week voorafgaand aan het treffen met Groen Geel bleek Geertje Hoekstra weer speelklaar te zijn, maar moest Nynke Sinnema halverwege de week (toch) afhaken. Dit betekende opnieuw een basisplaats voor Marieke Klaver. Naast Klaver, die in de aanval begon, startte DOS’46 met Geertje Hoekstra, Harjan Visscher en Marco Zegwaard (ook eerste aanval) en Loes Blacquière, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Sven Jonker (eerste verdediging).

In het begin van de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. Tot een stand van 8-8 werd er om en om gescoord door beide teams. Door doelpunten van Harjan Visscher en Marco Zegwaard, die met zeven doelpunten topscorer bij de Nijeveners werd, sloeg DOS’46 het eerste gaatje: 8-10. Op 11-15 was het diezelfde Zegwaard die met een prachtige doorloopbal vier doelpunten verschil aantekende. Via 12-16 werd uiteindelijk de 14-17 ruststand bereikt.

Na de pauze deed Groen Geel iets terug door tot 16-18 te komen. DOS’46 stelde echter orde op zaken. Maaike Steenbergen en Loes Blacquière verruimden de marge weer naar vier: 16-20. Er waren toen nog zeventien minuten te spelen. Maar de Wormers gaven niet op. Via 18-20 en 21-23 kwamen de Noord-Hollanders toch weer op gelijke hoogte hoogte: 23-23. Een spannende eindfase was in de maak. DOS’46, dat Casper Boom inmiddels in het veld had gebracht voor Jelmer Jonker (kramp), moest alle zeilen bijzetten om niet ten onder te gaan. Even leek de capitulatie nabij, want Groen Geel nam brutaal de leiding over (25-24 en 26-25), maar toen was daar Marco Zegwaard. Met twee treffers voltrok hij het vonnis en bezorgde hiermee zijn ploeg de vierde overwinning op rij: 26-28 eindstand.