DOS'46 – AKC Rohda (27-19)

• november 17, 2014

Zes uit drie. Het is een droomstart zoals DOS’46 de zaalcompetitie in de Hoofdklasse A begonnen is. Zaterdagavond stond het treffen met medekoploper en promovendus AKC Rohda op het programma. In een volle sporthal De Eendracht lieten de Nijeveners er geen twijfel over bestaan welke ploeg na dit weekend alleen de ranglijst zou aanvoeren. Na zestig minuten spelen stond er dan ook een ruime uitslag op het scorebord (27-19) en bleven de punten dus in Nijeveen.

Opstelling DOS’46

Bij de rood-zwarten werd Geertje Hoekstra buiten de basisopstelling gelaten. Een blessure hield haar aan de kant. Op haar plek werd Marieke Klaver gepositioneerd die samen met Nynke Sinnema, Harjan Visscher en Marco Zegwaard de eerste aanval vormde. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Loes Blacquière, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Sven Jonker.

DOS’46 maakte geen gelukkige start. Naast een 0-1 achterstand verloor het ook Nynke Sinnema die, al in de eerste minuut, geblesseerd het veld moest verlaten. Haar vervangster was Lisanne Koster die net zestig minuten korfbal in DOS’46 2 in de benen had zitten. Desondanks liet Koster een prima indruk achter in deze wedstrijd. Na de gelijkmaker van Harjan Visscher was het opnieuw Rohda dat de korf wist te vinden. DOS’46 haakte aan en liet de Amsterdammers toen, naar achteraf bleek, nog eenmaal van een voorsprong genieten: 2-3. Voor de Nijeveners was het mooi geweest, de ploeg van trainer/coach Daniël Hulzebosch gaf gas en liep in een mum van tijd uit naar een 7-3 voorsprong. Via tussenstanden van 7-6 en 10-7 liep DOS’46 gedurende de eerste helft verder uit wat resulteerde in een 15-10 ruststand.

In het tweede bedrijf werden de scores van DOS’46 omlijst door die van Marieke Klaver. Zij was het die de score na rust opende en ook de laatste treffer van de wedstrijd kwam op haar naam. In deze fase van de wedstrijd vond Rohda het wel welletjes en nam al genoegen met een nederlaag terwijl DOS’46 er misschien meer uit had kunnen halen maar niet bij machte was dit te bewerkstelligen. En zo wisten de Amsterdammers nog 9 maal te scoren na rust, tegenover 12 doelpunten van DOS’46. Aan de eindstand van 27-19 viel dan ook niets af te dingen. In de laatste minuten van de wedstrijd plaatste Daniël Hulzebosch nog wel twee wissels: Max Malestein voor Jelmer Jonker en Rosemiek Harrewijn, die haar rentree maakte in DOS’46 1 na ruim een jaar blessureleed, voor de moegestreden Lisanne Koster. Malestein wist zijn invalbeurt wederom te bekronen met een score, ditmaal de mooiste goal van de wedstrijd.

Doelpunten DOS’46

Harjan Visscher 7 (2), Jelmer Jonker 6, Loes Blacquière 3, Marieke Klaver 3, Sven Jonker 3 (1), Marco Zegwaard 2, Lisanne Koster 1, Max Malestein 1 en Maaike Steenbergen 1.

Media

Klik hier voor de tv-beelden van RTV Drenthe: Drenthe Nu, vanaf minuut 4:57 tot 7:35.

Klik hier voor het radio-interview wat RTV Drenthe had met Harjan Visscher.

Klik hier voor de samenvatting die Korfa! maakte.