AW.DTV/e-senzaz.com – DOS'46 (25-26)

• oktober 30, 2014

DOS’46 heeft goede zaken gedaan in Amsterdam. Waar de kenners vooraf de wedstrijd tegen AW.DTV/e-sensaz.com al hadden ingeschat als strijd der titanen, bleek de werkelijkheid niet veel anders. In een ware thriller sleepte de ploeg van trainer-coach Daniël Hulzebosch de zege voor de poorten van de hel weg: 25-26 met de winnende treffer van Jelmer Jonker in de slotseconden van de wedstrijd. En zo staat onze hoofdmacht met 4 uit 2 bovenaan in de Hoofdklasse A, samen met AKC Rohda de tegenstander van a.s. zaterdag.

Opstelling DOS’46:

Aanval: Geertje Hoekstra, Nynke Sinnema, Harjan Visscher en Marco Zegwaard.

Verdediging: Loes Blacquière, Maaike Steenbergen, Jelmer Jonker en Sven Jonker.

In de eerste helft keken de Nijeveners al vlot tegen een achterstand aan. Tot 3-3 lukte het ons vlaggenschip nog om bij te blijven, maar daarna waren het de hoofdstedelingen die een kleine voorsprong namen en DOS’46 had moeite om in het spoor te blijven. Via 9-5 en 13-9 wist DOS’46 vlak voor rust toch weer aan te haken en ging zo met een goed gevoel de kleedkamer in. Ruststand: 13-12.

Na de pauze bleven beide ploegen om en om scorend het scoreverloop bepalen. Op 14-15 kwam DOS’46 voor het eerst op voorsprong maar AW.DTV/e-senzaz.com haakte meteen weer aan en nam de leiding ook weer over: 16-15 en 17-16. Het zette de rood-zwarte brigade uit Nijeveen op scherp en binnen vijf minuten was daar een minieme Drentse voorsprong van 2 punten: 17-19. Met nog tien minuten op de klok was die voorsprong echter alweer als sneeuw voor de zon verdwenen en hadden de Amsterdammers de leiding alweer overgenomen: 21-20. Vanaf dat moment was het steeds de thuisploeg die de leiding nam en DOS’46 dat niets anders kon dan aanhaken. Bij een stand van 25-25 en balbezit kreeg DOS’46 de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was het eerste verdedigingsvak wat de bal vakkundig rondspeelde met nog achttien seconden op de klok en Jelmer Jonker zocht voor het ultieme eindschot. En dat kwam er. Terwijl de laatste seconden op de klok wegtikten, doorboorde Jonker met zijn schot de korf: 25-26. Het was de kers op de taart: een schitterende wedstrijd werd op een sublieme wijze afgesloten en zo namen de Nijeveners twee hele belangrijke punten vanuit Amsterdam mee naar huis.