Introductieavond ‘Spelenderwijs Verbeteren’

  • oktober 28, 2014

Op maandagavond 3 november a.s. vindt er een introductieavond plaats over Spelenderwijs Verbeteren. Deze avond is bedoeld voor alle jeugdtrainers van DOS’46 en vindt plaats in sporthal De Eendracht.

Spelenderwijs Verbeteren is een bundel waarin een spelgerichte benadering centraal staat voor het aanleren van korfbaltechnieken. Spelenderwijs richt zich op de E- en F-jeugd. De oefenstof in de bundel is gericht op het nieuwe spel dat in deze leeftijdscategorieën gespeeld zal worden vanaf het seizoen 2014/2015. Bij DOS’46 zal er gewerkt worden met Spelenderwijs verbeteren vanaf de Kangoeroes tot en met de E-jeugd.

Sinds de invoering van KID wordt er veel aandacht besteed aan de jeugdopleiding van DOS’46. De jeugd heeft immers de toekomst en verdient daarom een goede opleiding. KID wil een lijn uitzetten waarbij alle jeugdleden van DOS’46 een soortgelijke, goede opleiding krijgen. Spelenderwijs Verbeteren deelt de visie van DOS’46 en biedt simpele oefenstof om dit te verwezenlijken. Samenvattend heeft DOS’46  gekozen voor Spelenderwijs Verbeteren, omdat deze bundel bijdraagt aan een eenvoudige, goede en leuke manier van trainen.

In samenspraak met Spelenderwijs Verbeteren is maandagavond 3 november als datum geprikt om initiator Tim van den Berg langs te laten komen voor een presentatie en een praktijkgedeelte over Spelenderwijs korfbal Verbeteren.
De planning voor deze maandagavond ziet er als volgt uit:
 
17.00-17.30 uur Presentatie
17.30-18.15 uur Training
DOS’46 krijgt dit aangeboden door Spelenderwijs Verbeteren, dus de aanwezigheid van zoveel mogelijk jeugdtrainers wordt op prijs gesteld.  Deze bijeenkomst kan dan ook beschouwd worden als een extra input voor de trainingen!
Bij afwezigheid graag een bericht naar Rick Wessel (rickwessel@hotmail.com).