DOS’46 feliciteert kampioenen!

  • oktober 13, 2014

Het veldseizoen zit er voor de meeste jeugdploegen van DOS’46 op. Het was een succesvol seizoen waarbij maar liefst 5 ploegen van DOS’46 kampioen werden. Hier zijn we als KID natuurlijk erg trots op. De ploegen A3, C2, E2, F1 en F3 zijn kampioen geworden.

De A3 verloor haar eerste wedstrijd van de competitie maar kwam daarna sterk terug. Er werd nog één wedstrijd gelijk gespeeld en de rest van de wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Dit resulteerde in een eerste plek met een doelsaldo van 81 doelpunten.

De C2 kwam dit seizoen sterk uit de startblokken. Zij wonnen al hun wedstrijden met een verschil van 4 doelpunten of meer. Hierbij was de kampioenschapwedstrijd tegen Thriantha de grootste uitschieter, deze wedstrijd werd met 13-0 gewonnen. De C2 werd al bij hun één na laatste wedstrijd gehuldigd als kampioen omdat niemand hun meer kon inhalen. Proficiat! De C2 had een doelsaldo van 65 doelpunten en maar 12 tegen doelpunten.

De E2 kende een spannende competitie. De wedstrijden tegen Heerenveen werden ruim gewonnen maar de andere wedstrijden waren erg spannend. Uiteindelijk werden ze nipt gewonnen door onze E2, een knappe prestatie. Door een 5-6 overwinning op hun concurrent Noordenveld werd het kampioenschap veilig gesteld. De E2 had een doelsaldo van 51 doelpunten.

Onze jongste jeugd deed het ook erg goed. Zo kwam onze F1 uit in de 1e klasse en wonnen zij overtuigend al hun wedstrijden. De wedstrijden tegen hun concurrent SIOS werden nipt gewonnen. De andere wedstrijden werden ruim gewonnen waarbij de 1-13 tegen HHCombi de grootste overwinning was. Een knappe prestatie van deze jonge kinderen die maar liefst 59 doelpunten maakten.

Tot slot ons jongste ploegje, de F3. De F3 startte de competitie met een 6-2 overwinning op Wordt Kwiek. Daarna volgde kleine en grote overwinningen waardoor het kampioenschap in de één na laatste wedstrijd al een feit was. De kinderen van de F3 werden in hun laatste wedstrijd tegen Wordt Kwiek gehuldigd. Een mooie prestatie van onze jongste ploeg. De F3 had een doelsaldo van 40 doelpunten.

Naast de teams willen wij de trainers en coaches natuurlijk ook van harte feliciteren met deze prestaties. Ga zo door en heel veel succes in de zaal!

Korfbalinstituut DOS’46 (KID)