DOS'46 – SCO (24-15)

• oktober 11, 2014

DOS’46 is de zaalcompetitie in de Hoofdklasse A goed gestart. In de openingswedstrijd wist het in een volle sporthal De Eendracht streekgenoot SCO uit Oldeholtpade eenvoudig van zich af te slaan: 24-15.

Het waren de gebroeders Jelmer en Sven Jonker, Loes Blacquière, Maaike Steenbergen (eerste aanval) en Geertje Hoekstra, Nynke Sinnema, Marco Zegwaard en Harjan Visscher (eerste verdediging) die in de voorbereiding op de zaalcompetitie een basisplek in DOS’46 1 hadden bedongen. Voor laatstgenoemde was het z’n debuut in de Nijeveense hoofdmacht. De slechts 17-jarige Visscher gaf meteen z’n visitekaartje af en werd met zeven doelpunten topscorer van de rood-zwarten.

De eerste tien minuten van de eerste helft stond het vizier bij beide ploegen nog niet helemaal op scherp. Het was Jelmer Jonker die in de derde minuut de score opende met een afstandsschot. Daarna duurde het tot de tiende minuut voordat SCO de stand gelijk trok. Tot de zeventiende minuut bleven beide ploegen, al stuivertje-wisselend, de score bepalen: 4-4. Daarna was de Nijeveense diesel warmgedraaid, gaf de ploeg van trainer/coach Daniël Hulzebosch even flink gas en was SCO tegen de rust al op een grote achterstand gezet: 12-4.

Na de pauze ging DOS’46 in eerste instantie door met waar het voor rust mee geëindigd was: scoren. Het waren Sven Jonker en Loes Blacquière die de voorsprong vergrootten tot een verschil van tien doelpunten: 14-4. SCO scoorde mee en zo schommelde het verschil steeds rondom de tien doelpunten. In de eindfase mochten Max Malestein, Bastiaan Nijmeijer, Marieke Klaver en Lisanne Koster nog hun opwachting maken ten koste van Jelmer Jonker (blessure), Sven Jonker, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema. Voor Koster en Malestein betekende dit hun debuut in DOS’46 1. Het was Malestein die z’n debuut opsierde met de laatste treffer van de avond aan Nijeveense zijde, de vierentwintigste. Bij SCO stopte de teller bij vijftien zodat er na zestig minuten spelen een 24-15 eindstand op het scorebord stond.

Trainer/coach Daniël Hulzebosch was na afloop een tevreden man:”We hebben goed gespeeld. Natuurlijk blijven er altijd puntjes van kritiek en we hadden zeker meer doelpunten kunnen maken, maar ik denk dat we het publiek een mooie avond hebben bezorgd. Daarnaast kunnen we hier zeker mee verder richting volgende week wanneer we op bezoek gaan bij AW.DTV.”