DOS'46 – Amicitia (26-11)

• oktober 5, 2014

In de laatste veldcompetitiewedstrijd van 2014 liet DOS’46 eindelijk zien waarom het behoort tot de titelkandidaten van de Hoofdklasse B. Met goed spel declasseerde het hekkensluiter Amicitia uit Vriezenveen, en wist het, ondanks de stromende regen, toch nog maar liefst zesentwintig keer het gele kunststof te doorboren: 26-11 eindstand.

DOS’46 moest het in deze wedstrijd stellen zonder international Jelmer Jonker. Jonker is door het KNKV uitverkozen voor een promotietrip naar Brazilië. Zonder Jelmer Jonker startten de rood-zwarten in een basisopstelling waarbij de dameskoppels anders waren samengesteld dan de voorgaande wedstrijden.

Aanval: Bastiaan Nijmeijer, Marco Zegwaard, Geertje Hoekstra en Nynke Sinnema.

Verdediging: Sven Jonker, Jetze de Jong, Loes Blacquière en Maaike Steenbergen.

DOS’46 begon scherp en liet van meet af aan zien wie er de sterkste ploeg was deze middag. Na de 1-0 van Marco Zegwaard tekende Amicitia uit een strafworp de 1-1 aan. Hierna was het Loes Blacquière die met twee goals het eerste gaatje sloeg: 3-1. Amicitia wist daar voor rust alleen nog de 3-2 tegenover te stellen waarna het DOS’46 uit zag lopen naar een 10-2 ruststand. Opvallend was het grote aantal doelpunten van de Nijeveense dames in deze fase van de wedstrijd: 60%.

Na rust bouwde de ploeg van trainer/coach Daniël Hulzebosch haar opgebouwde voorsprong gestaag uit. Via 15-2 en 18-5 stopte de teller uiteindelijk bij 26-11. Voor DOS’46 was het een wedstrijd waarin alle spelers een ruim aandeel in de score hadden en waarin het vertrouwen flink werd opgepoetst. Daniël Hulzebosch was na afloop dan ook een tevreden man: “We hebben ons niveau gehaald. Speelden een goede pot die veel vertrouwen geeft richting de zaal.”