HKV/Ons Eibernest – DOS'46 (23-26)

• september 27, 2014

DOS’46 heeft zaterdagmiddag in Den Haag weten te winnen van HKV/Ons Eibernest. Tot de pauze waren beide ploegen gewaagd aan elkaar, maar na de rust kwam de ploeg van Daniël Hulzebosch het beste uit de voeten. Het gevolg: een overwinning van 23-26.

DOS’46 begon in de volgende opstelling:
Aanval: Marco Zegwaard, Bastiaan Nijmeijer, Maaike Steenbergen en Geertje Hoekstra.
Verdediging: Jelmer en Sven Jonker, Loes Blacquiere en Nynke Sinnema.

De thuisploeg begon het sterkst aan de wedstrijd waardoor het scorebord al snel een 2-0 toont. Gelukkig weten de Nijeveners het goed te maken. Doelpunten van Jelmer (2), Bastiaan (2) en Nynke (2) zorgen voor een stand van 5-6. De eerste helft kunnen beide ploegen nog niet loskomen, wat leidt tot een ruststand van 12-13.

Na de rust is het DOS’46 die de draad het beste oppakt. Na 10 minuten speeltijd staat het 14-19. Dit gat wordt nog groter geslagen door de daaropvolgende doelpunten van de gebroeders Jonker, Sven en Jelmer (15-21). Als de wedstrijd weer de goede kant op lijkt te gaan, wordt het tegenbeeld bewezen door de thuisploeg. Zij weten nog terug te komen tot 19-21, maar vanaf dan lijkt de wedstrijd écht beslist. Het is vooral Marco Zegwaard die in de tweede helft de korf weet te raken. Middels 7 doelpunten in de tweede helft, brengt hij de wedstrijd naar een goed eind: 23-26.

Volgende week speelt DOS’46 tegen hekkensluiter Amicitia.

Doelpuntenmakers DOS’46: Marco Zegwaard (9), Bastiaan Nijmeijer en Jelmer Jonker (5), Nynke Sinnema (3), Sven Jonker (2), Geertje Hoekstra en Loes Blacquiere (1).

Wist je dat… DOS’46 op 21 september 1998 ook won van HKV/Ons Eibernest?