DOS'46 – AW.DTV/e-senzaz.com (19-23)

• september 20, 2014

Het zat er niet in vanmiddag op sportpark Tussenboerslanden. DOS’46 moest haar meerdere erkennen in medekoploper AW.DTV/e-senzaz.com en leed daarmee de tweede nederlaag op rij van dit seizoen: 19-23.

Na het verlies in Oldeholtpade, vorige week, stond er deze week wederom een pittig duel op het programma voor de Nijeveners. De ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas moest het dit keer thuis opnemen tegen mede-titelkandidaat AW.DTV/e-senzaz.com. DOS’46 startte sterk. Jelmer Jonker, die met broer Sven, Loes Blacquière en Nynke Sinnema, de eerste aanval vormde, gaf meteen z’n visitekaartje af: 2-0. De eerste verdediging werd overigens gevormd door Jetze de Jong, Marco Zegwaard, Geertje Hoekstra en Maaike Steenbergen. Na de vakwisseling trokken de bezoekers uit Amsterdam de stand binnen vijf minuten weer gelijk: 2-2. Vanaf dat moment ontspon zich een wedstrijd waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. Het waren telkens de hoofdstedelingen die op voorsprong kwamen, waarna DOS’46 de gelijkmaker aantekende. En met name de jongste Jonker was in dit gedeelte van de wedstrijd een ware plaag voor de Amsterdammers. Vlak voor rust was het Nynke Sinnema die er met een korte kans voor zorgde dat onze hoofdmacht toch met een voorsprong de kleedkamer opzocht: 11-10.

De Amsterdammers begonnen het scherpst aan de tweede helft en namen meteen een voorsprong van twee punten: 11-13. In deze fase kreeg AW.DTV/e-senzaz.com meer grip op de acties van international Jelmer Jonker, die zijn productie uit de eerste helft (5) nog maar met één doelpunt zag opgehoogd. Dat doelpunt was dan wel een hele fraaie doorbraakactie, die Jonker ook uitgebreid vierde met het Nijeveense publiek: 12-13. Het bleef een wedstrijd tot 15-16 maar vanaf dat moment sloeg AW.DTV/e-senzaz.com in slechts vier minuten tijd het beslissende gat: 15-19. Met nog zeven minuten op de klok maakten Jesse de Jong en Harjan Visscher hun debuut in DOS’46 1, ten koste van respectievelijk Sven Jonker en Marco Zegwaard. De beide talenten deden dat niet onverdienstelijk, en Visscher wist zelfs nog twee doelpunten mee te pikken in de slotfase van deze, al gespeelde, wedstrijd. Het verschil tussen beide ploegen bleef uiteindelijk steken op vier doelpunten getuige de 19-23 eindstand.