SCO – DOS'46 (19-18)

• september 14, 2014

DOS’46 is de ongeslagen status kwijt. Het liet, geheel onnodig, de punten bij SCO in Oldeholtpade en stapte zo, voor het eerst dit seizoen, als verliezer van het veld. Na een eerste helft waarin de Nijeveners domineerden en op alle fronten hun wil oplegden aan de West-Stellingwervers (7-12), liet de tweede helft een totaal ander beeld zien. Er sloop angst in het spel van DOS’46 en zodoende werd fout op fout gestapeld. SCO kwam langszij en nam daarna brutaal de leiding.  Een laatste kans op de gelijkmaker was dit keer niet aan de rood-zwarten besteed: DOS’46 miste in de allerlaatste seconde een strafworp en verliet zo met een 19-18 nederlaag het veld.

Daniel Hulzebosch en Haralt Lucas hadden de volgende acht spelers een basisplaats toebedeeld:

Aanval: Jetze de Jong, Sven Jonker, Geertje Hoekstra en Maaike Steenbergen.

Verdediging: Jelmer Jonker, Bastiaan Nijmeijer, Loes Blacquière en Nynke Sinnema.

DOS’46 startte scherp aan de wedstrijd, die op een ‘klein’ veld (zaalafmetingen) werd gespeeld. Jetze de Jong opende de score met een fraaie doorloopbal. Het was een voorbode van het snelle en flitsende spel wat de Nijeveners dit eerste gedeelte van de wedstrijd op de mat legden. SCO haakte aan (1-1), nam heel even een voorsprong (2-1) en daarna was het met name DOS’46 wat de klok sloeg. Via 2-7 en 3-10 gingen beide ploegen de rust in met een 7-12 stand op het scorebord.

De thuisploeg kwam het scherpst uit de kleedkamer: 8-12 en 9-13. Maar DOS’46 stelde orde op zaken en vergrootte het gat weer naar zes punten: 10-16. Deze marge, die een veilige leek met nog een kwartier te spelen, verdween echter als sneeuw voor de zon. SCO knokte zich weer in de wedstrijd en waar bij de Nijeveners alle ballen verkeerd leken te vallen, schoten de blauwhemden ze wel door het mandje: 17-17. Met nog twee minuten te spelen kwamen de Friezen zelfs op voorsprong: 19-17.

De grote schare toeschouwers voelden een spannend slot aankomen. En dat werd het ook. DOS’46 wisselde en bracht Marco Zegwaard voor Jetze de Jong. Met nog 1 minuut op de klok was het aanvoerster Maaike Steenbergen die van achter de korf weer hoop in de Nijeveense harten bracht: 19-18. Hoop die werd aangewakkerd door scheidsrechter Arthur van der Griend, die DOS’46 in de laatste seconde terecht een strafworp toekende. Sven Jonker mocht plaatsnemen achter de strafworpstip maar zag de bal na z’n doelpoging weer uit de korf stuiteren, en daarmee bleven wedstrijdpunten in Oldeholtpade: 19-18 eindstand.