DOS'46 – Groen Geel (19-16)

• september 7, 2014

DOS’46 heeft de derde overwinning geboekt na de winst tegen Groen Geel. Met een stand van 19-16 verlieten beide teams het veld, wat inhield dat de punten in Nijeveen konden blijven.

De eerste aanval werd gevormd door Marco Zegwaard, Bastiaan Nijmeijer, Geertje Hoekstra en Maaike Steenbergen. In de verdediging begonnen Jelmer Jonker, Jetze de Jong, Nynke Sinnema en Loes Blacquiere.

De openingstreffer werd al snel gemaakt door Bastiaan Nijmeijer. Na de 2-2 scoren Marco Zegwaard, Geertje Hoekstra, Jelmer Jonker en Jetze de Jong, wat zorgt voor een verschil van vier doelpunten (6-2). Als antwoord daarop weten de Wormenaren terug te komen tot 6-5. Vlak voor rust weet de ploeg van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas nog een gat te slaan waardoor een ruststand van 11-7 wordt getoond.

Na rust zijn het Jelmer Jonker en Nynke Sinnema die meteen weten te scoren (13-7). Na een slechte fase van de wedstrijd komt Groen Geel nog terug tot 13-11, maar langszij komen lijkt vandaag niet voor de ploeg van Frits Wip weggelegd te zijn. Beide ploegen blijven scoren wat leidt tot een eindstand van 19-16.

Volgende week speelt DOS’46 tegen SCO (Wolvega).

Doelpuntenmakers DOS’46: Jelmer Jonker 5, Nynke Sinnema 3, Bastiaan Nijmeijer 3, Maaike Steenbergen 2, Marco Zegwaard 2, Jetze de Jong 2, Geertje Hoekstra 1, Loes Blacquiere 1.