Wageningen – DOS'46 (16-18)

  • augustus 30, 2014

In en tegen Wageningen heeft DOS’46 1 weten te winnen met 16-18. In de eerste aanval begonnen Marco Zegwaard, Sven Jonker, Maaike Steenbergen en Geertje Hoekstra. De eerste verdediging werd gevormd door Jelmer Jonker, Bastiaan Nijmeijer, Nynke Sinnema en Loes Blacquiere.

Wageningen, dat die week ervoor nipt won van Amicitia, opende de score middels een afstandsschot. Na een achterstand van 3-1 wisten de Nijeveners terug te komen tot een voorsprong van 3-5. Vanaf dan is de wedstrijd tijdelijk in handen van Wageningen. Door twee tegendoelpunten vlak voor de pauze toonde het scorebord een 8-6 ruststand.

De tweede helft laat vooral zien dat er meer gescoord wordt. Door een doelpuntenreeks van Jelmer Jonker komt een gelijkstand van 10-10 op het scorebord, maar dit wordt al snel weer weggegeven (14-12). De ploeg, onder leiding van Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas, weet pas in de laatste fase van de wedstrijd uit te lopen tot een voorsprong van drie punten (15-18), wat uiteindelijk heeft geleid tot de eindstand: 16-18.

Volgende week speelt DOS’46 thuis tegen Groen Geel 1.

RTV Drenthe heeft ook aandacht besteed aan deze wedstrijd. Een verslag en een interview met coach Daniël Hulzebosch is hier te vinden.

Doelpuntenmakers DOS’46: Jelmer Jonker 7, Marco Zegwaard 3, Maaike Steenbergen 3, Loes Blacquiere 3, Sven Jonker 1, Bastiaan Nijmeijer 1.