DOS'46 – Tweemaal Zes (19-14)

• augustus 28, 2014

DOS’46 is de veldcompetitie goed begonnen. Op eigen veld wist het met 19-14 te winnen van Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Na een ruststand van 8-4 liepen de Nijeveners in het tweede gedeelte van de wedstrijd uit naar een 19-14 eindstand.

Trainers/coaches Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas hadden de volgende spelers een basisplaats gegeven: Jetze de Jong, Jelmer Jonker, Loes Blacquière, Nynke Sinnema (allen eerste aanval) en Sven Jonker, Marco Zegwaard, Geertje Hoekstra en Maaike Steenbergen (eerste verdediging).

Het waren de bezoekers uit Maartensdijk die de score openden, maar Jelmer Jonker (2x), Marco Zegwaard en Maaike Steenbergen hadden in de minuten die volgden hun antwoord klaar: 4-1. Na de 4-2 van de bezoekers was het Sven Jonker die de korf wist te vinden met een afstandsschot. Het was één van de schaarse doelpunten uit de eerste helft. Een eerste helft die gekenmerkt werd door een slechte afronding waardoor er voor het publiek weinig te genieten viel. Met 8-4 zochten de spelers de kleedkamers op en kon het publiek een droog onderkomen zoeken voor een plaatselijke regenbui.

Na de thee was het Tweemaal Zes wat aandrong: 8-6. Maar DOS’46 liet er geen twijfel over bestaan wie er deze middag de beste was. Via 12-6 liep het uit naar 16-9 en was de wedstrijd gespeeld. De bezoekers wisten nog wel terug te komen tot 17-13 maar de overwinning kwam voor de Nijeveners niet meer in gevaar. Eindstand: 19-14.

Doelpunten DOS’46:

Marco Zegwaard 6, Jelmer Jonker 4 (1), Maaike Steenbergen 3, Sven Jonker 1 (1) Loes Blacquière, Nynke Sinnema, Jetze de Jong en Geertje Hoekstra (allen 1).

Bekijk hier de fotoreportage die Herry Borrink maakte van deze wedstrijd, en hier de reportage van Henk Slagter!