Drie Provinciën Toernooi geslaagd!

  • juni 24, 2014

Afgelopen zaterdag vond bij Asko (Assen) het Drie Provinciën Toernooi plaats. De B- C- en D-jeugdselectieteams van Groningen, Friesland en Drenthe spelen hier tegen elkaar. De A’s speelden al een dag eerder in Heerenveen in verband met Junior Fun.

De D’s van Drenthe, waar Dossers Friso Kienstra, Jonas Bolding en Rosanne Tissingh deel van uitmaakten wisten geen prijs te pakken: Friesland (13-5 verlies) en Groningen (6-7 verlies) waren beiden te sterk.

De Drentse C’s wisten het beter te doen. Silke Wolters, Dian Louwrink, Jorrit Meijer en Luc Hulzebosch pakten samen met hun teamgenoten de titel van het toernooi door te winnen van Friesland (uitslag onbekend) en Groningen (4-7).

Ook bij de B’s van Drenthe speelde een Dosser mee: Ramon Karsten. Zij werden tweede door een nipt verlies tegen Friesland (5-4) en een overwinning tegen Groningen (7-8).

Martijs van Schie en Alnie Deen deden mee bij de Drentse A’s. Zij werden kampioen.

Overall was Drenthe dit jaar, samen met Friesland, de beste provincie van het toernooi.