DOS’46 A1 wint in Dordrecht de finale.

  • juni 14, 2014

De zoveelste ontmoeting tussen DOS’46 A1 en Fortuna A1 heeft wederom tot een overwinning geleid. In het zonnige Dordrecht heeft DOS’46 A1 weten te winnen van de tegenstander uit Delft met 11-15, waarmee de ‘dubbel’ is binnengesleept.

Fortuna A1, onder gezag van Ed van der Steen en Niels van der Steuijt, begon goed aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten stond er een 3-0 voorsprong in het voordeel van Fortuna op het scorebord. Het gat van drie werd al snel gedicht door de ploeg van Jan Wiegers. Door doelpunten van Max Malestein (2 maal) en Lisanne Koster werd het 3-3. Lange aanvallen en weinig doelpunten leidden uiteindelijk tot een ruststand van 6-7, die pas in de laatste seconde tot stand kwam door een doelpunt van Jesse de Jong.

De eerste fase van de tweede helft begon hetzelfde als hoe de eerste helft eindigde: lange aanvallen met weinig scores tot gevolg. Tot 8-9 bleven de Delftenaren in de buurt van de regerend landskampioen uit Nijeveen. Max Malestein (twee maal), Harjan Visscher en Lisanne Koster wisten zichzelf op het scoreformulier te zetten, waardoor er een groot gat ontstond. Op dat moment was de wedstrijd gespeeld en bleef de ploeg van Jan Wiegers en Haralt Lucas ver uit de buurt van Fortuna. Invalster Latisha van Halen wist bij 9-13 het gat nog uit te breiden naar 9-14, wat uiteindelijk leidt tot een 11-15 overwinning voor DOS’46 A1.

Hiermee hebben aftredend coach Jan Wiegers en assistent Haralt Lucas de club DOS’46 twee mooie titels bezorgd. Na het winnen van de zaalfinale in Ahoy is nu ook de veldfinale succesvol afgesloten.

DOS’46 bedankt alle supporters, spelers en staf voor deze succesvolle en gezellige dag in Dordrecht.