Wedstrijdverslag halve finale C1 + filmpje!

• juni 1, 2014

Zaterdag 31 mei reisde een lange stoet auto’s met trouwe supporters af naar Houten om C1 te steunen tijdens de halve finale wedstrijd tegen DeetosSnel C1. Goed warm en voorbereid begon C1 om half elf de strijd. DeetosSnel had aanvankelijk de wedstrijd in handen en kwam voor met 2-0. Via Silke en Jesse werd het 2-2. DeetosSnel hield de druk erop en scoorde gelijk weer, waarna Kaj de stand weer gelijk trok tot 3-3. Een hele periode werd er hard gestreden en was het DeetosSnel dat steeds aan het langste eind trok. Uiteindelijk werd er gerust na een doelpunt van Silke met 7-4.

DOS’46 kwam na een speech van topcoaches Youri en Lammita goed uit de rust, maar kreeg wel vrij snel een strafworp tegen, die werd benut: 8-4. Jorrit kwam in het veld voor Luc en scoorde gelijk de 8-5, gevolgd door een doelpunt van Kaj 8-6. DOS streed als team en had in de tweede helft een duidelijk overwicht op de wedstrijd, terwijl DeetosSnel moegestreden leek. Via een benutte vrije bal van Jesse werd het 8-7. Deetos voelde de hete adem in de nek en maakte 9-7. Na de vakwissel scoorde Kaj 9-8 en 9-9. De toeschouwers voelden de spanning in hun hele lijf en haalden opgelucht adem toen de scheidsrechter de reguliere speeltijd beëindigde: verlenging!

In de eerste vijf minuten verlenging scoorde Deetos 10-9 en met nog vier minuten op de klok scoorde Jesse een one-hander doorloopbal 10-10. Bij alle spelers gingen nu ook de zenuwen meespelen en werden over en weer kansen gemist en ongelukkige ballen gespeeld. 11-10 werd het door een afstandschot van Deetos en Kaj maakte gelijk in de laatste minuut 11-11.
Dat betekende strafworpen nemen. C1 heeft bewezen het hoofd koel te kunnen houden en scoorde alle 8 strafworpen, terwijl Deetos er één miste. Op de stand van 17-19 hoefde Deetos de laatste niet meer te nemen:  DOS C1 in de NK-finale!  Deze wordt 14 juni gespeeld bij DeetosSnel (!) in Dordrecht. De tegenstander is dan DVO C1.