KVS/Maritiem – DOS'46 (17-24)

  • mei 23, 2014

DOS’46 heeft er lang op moeten wachten, maar tijdens het laatste competitieweekend van het veldseizoen heeft de formatie van Herman van Gunst dan toch een overwinning geboekt. In Scheveningen werd het tegen KVS/Maritiem 17-24 voor de Nijeveners.

DOS’46 begon in de volgende opstelling:

Aanval: Marco Zegwaard, Jelmer Jonker, Loes Blacquière , Anique Steenbergen
Verdediging: Bastiaan Nijmeijer, Sven Jonker, Nynke Sinnema, Maaike Steenbergen

DOS’46 begon sterk en door goals van Anique Steenbergen, Marco Zegwaard, Maaike Steenbergen en Bastiaan Nijmeijer had het binnen vijf minuten een 0-4 voorsprong. Vijf minuten voor de rust kwam de thuisploeg langszij (9-9), maar de ploeg van scheidend trainer  Herman van Gunst ging goed met deze kleine tegenslag om en wist in die slotminuten van de eerste helft nog driemaal te scoren: 9-12 ruststand.

Na de hervatting bleef de Nijeveense degradant de betere ploeg. Halverwege  de tweede helft kwam Ryanne van Gunst in het veld voor de met een scheenbeenvliesontsteking kampende Nynke Sinnema. In de slotfase kwam Jetze de Jong nog in het veld voor Marco Zegwaard, die ongelukkig tegen de paal terecht was gekomen. Via 12-19 bereikten beide ploegen een 17-24 eindstand.

Doelpunten DOS’46
Marco Zegwaard (5), Sven Jonker (5), Maaike Steenbergen (5), Jelmer Jonker (3), Loes Blacquière  (3), Bastiaan Nijmeijer (2), Anique Steenbergen (1)