Dalto/BNApp.nl maatje te groot voor DOS’46

• mei 17, 2014

In een zonnig Nijeveen heeft DOS’46 vandaag niet weten te winnen van Dalto/BNApp.nl.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de samenwerkingsovereenkomst van het FOCUS-programma in samenwerking met de KNKV ondertekend. FOCUS-verenigingen zijn bereid om ledenwerving én ledenbehoud actief op te pakken in een kansrijke omgeving met en groot effect op groei in kwantiteit en kwaliteit om als inspirator een belangrijke rol te vervullen in de regio.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:
Aanval: Sven en Jelmer Jonker, Nynke Sinnema, Loes Blacquiere.
Verdediging: Maaike en Anique Steenbergen, Marco Zegwaard, Bastiaan Nijmeijer.

De wedstrijd begint goed voor DOS’46. Een 2-0 voorsprong staat al gauw op het scorebord door doelpunten van de gebroeders Jonker. Na een blessurebehandeling bij Marco Zegwaard komt Dalto/BNApp.nl al snel tot een gelijkspel: 3-3. Vanaf dan houdt DOS’46 een voorsprong en weet vlak voor rust zelfs tot 9-5 te komen. Als gevolg van een slechte fase weet de oude ploeg van Herman van Gunst toch nog tot een ruststand van 9-10 te komen.

Na rust lopen de geel-zwarten verder uit. Nynke Sinnema heeft de normaal veel-scorende Barbara Brouwer prima onder controle. Dalto/BNApp.nl weet echter over veel andere schijven te scoren. Via 11-14 en 12-17 wordt het uiteindelijk 16-20.

Na de wedstrijd werd afscheid genomen van Marcel Koelma, die nog een publiekswissel kreeg, en enkele stafleden.

De foto’s van deze wedstrijd zijn hier te bekijken.

Volgende week moet DOS’46 op bezoek bij KVS/Maritiem.