DOS'46 – PKC/Hagero (16-22)

• mei 8, 2014

DOS’46 heeft met 16-22 verloren van koploper PKC/Hagero en daarmee is degradatie naar de Hoofdklasse een feit. Bij rust was de stand 8-15 en was de wedstrijd al gespeeld.

Foto’s Henk Slagter

Op een druilerig sportpark Tussenboerslanden startte DOS’46 in de volgende opstelling:

Aanval: Sven Jonker, Jelmer Jonker, Loes Blacquière, Nynke Sinnema
Verdediging: Bastiaan Nijmeijer, Marco Zegwaard, Anique Steenbergen, Maaike Steenbergen

Maat te klein
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden, vanwege het overlijden van een familielid van een lid van de PKC-selectie. DOS’46, dat speelde met Bastiaan Nijmeijer voor de vorige week aan zijn enkel geblesseerd geraakte Noël van der Honig, was duidelijk een maat te klein voor de Papendrechtse koploper, die het moest doen zonder Richard Kunst, Mady Tims en Suzanne Struik.

De Nijeveners kwamen gelijk op een 0-3 achterstand. Na de eerste time-out kwam DOS’46 terug tot 4-5, maar vervolgens liet de verliezend zaalfinalist zien overduidelijk de betere partij te zijn. Bij rust was de stand 8-15 en was de wedstrijd al gespeeld. Met nog een kwartier op de klok was het 12-22, waarna DOS’46 de stand nog wat draaglijker maakte. Eindstand: 16-22.

Degradatie
Met nog twee wedstrijden te gaan heeft het puntloze DOS’46 een achterstand van zes punten op OVVO/DeKroon en KVS en daarmee is degradatie naar de Hoofdklasse onontkoombaar.

Zaterdag 17 mei speelt DOS’46 de thuiswedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl. Na deze laatste thuiswedstrijd neemt DOS’46 afscheid van de trainers/spelers die na dit seizoen afscheid nemen.