Schiphorst en Lucas nieuwe coaches DOS’46 A1

  • mei 1, 2014

Het bestuur heeft voor het komende seizoen Janco Schiphorst en Christian Lucas aangesteld als de trainers/coaches van DOS’46 A1. Schiphorst en Lucas zijn de opvolgers van Jan Wiegers en assistent-coach Haralt Lucas, die de afgelopen twee seizoenen erg succesvol waren met onze junioren.

Janco Schiphorst en Christian Lucas zijn allebei mannen van de club. Schiphorst (43) heeft reeds een rijke trainerscarrière achter de rug en de afgelopen vijf seizoenen was hij coach van de reserves van DOS’46. De eerste twee seizoenen werkte hij samen met hoofdcoach Daniël Hulzebosch en momenteel is hij bezig aan zijn derde seizoen als rechterhand van Herman van Gunst.

Lucas (30) sloeg twee seizoenen geleden, na bij DOS’46 meerdere jeugdploegen te hebben getraind, zijn vleugels uit en werd coach van de reserves van KIOS uit Ruinerwold. Daar werkte de inwoner van Meppel samen met hoofdcoach Adri Kok, die DOS’46 A1 in 2012 nog naar de veldtitel had geloodst. Leuk detail is dat Schiphorst en Lucas in 2002 samen de zaaltitel veroverden in Ahoy: Schiphorst was destijds coach van DOS’46 A1, waar Lucas als basisspeler deel van uitmaakte.

Investeren
DOS’46 blijft ook de komende seizoenen sterk investeren in de jeugdopleiding, met als hoofddoel om eigen talenten op te leiden voor de A-selectie. De commissie Topkorfbal van DOS’46 is erg blij dat ze deze twee echte Dossers heeft kunnen vastleggen en heeft er veel vertrouwen in dat dit trainersduo doorgaat op de reeds ingeslagen weg.

Jan Wiegers en Haralt Lucas
DOS’46 A1 stond de afgelopen twee seizoenen onder leiding van Jan Wiegers en assistent-coach Haralt Lucas (de broer van Christian). Onder hun leiding reikten de Nijeveense junioren vorig jaar tot de zaalfinale in Ahoy, die ze dit seizoen zelfs winnend wisten af te sluiten. Op het veld maakt DOS’46 A1 nog volop kans op de veldtitel. Waar Jan Wiegers zijn trainersloopbaan zal gaan vervolgen is momenteel nog niet bekend. Haralt Lucas zal volgend seizoen bij de A-selectie fungeren als assistent van de nieuwe hoofdcoach Daniël Hulzebosch.

Janco en Christian, veel succes en plezier gewenst in jullie toekomstige functie bij DOS’46!