DVO – DOS'46 (19-18)

• april 23, 2014

In de eerste wedstrijd op het veld heeft DOS’46 niet weten te winnen van DVO. In Bennekom verloren de rood-zwarten in de slotminuten met 19-18.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:
Aanval: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blacquiere en Nynke Sinnema.
Verdediging: Noël van der Honig, Marco Zegwaard, Maaike Steenbergen en Anique Steenbergen.

Eerste helft
DOS’46 begon meteen met een ‘domper’ doordat Noël van der Honig, na twee minuten, het veld moest verlaten met een enkelblessure. De stand is dan 1-1. Na tien minuten spelen weet DVO een gat te slaan: 6-3. Tot aan de pauze weet DVO dit vol te houden waardoor beide ploegen de rust in gaan bij een stand van 11-9.

Sterke fase
Na de rust komt de ploeg van Herman van Gunst sterk uit de startblokken. Na vijf minuten spelen in de tweede helft staat het 12-12. Vanaf dan weten beide ploegen niet weg te lopen van elkaar. In de slotfase van de wedstrijd, met nog 10 minuten op de klok, komt Marcel Koelma in het veld voor Bastiaan Nijmeijer. Deze aanvallende wissel brengt de 18-18 op het scorebord, waarna onze hoofdmacht helaas toxh genoegen moet nemen met een nipte nederlaag: 19-18.